Az esztendő futsalkapusa

2020.12.23. 07:00

Alasztics Marcell klubcsapatában és a válogatottban is kulcsember

A Haladás VSE kapusát, Alasztics Marcellt választották az év legjobb futsaljátékosának.

Tóth Gábor

Haladás -Veszprém nb1 futsal bajnoki mérkőzés, 20201003, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Alasztics

Fotó: Unger Tamás

A Magyar Labdarúgó Szövetség is megválasztotta az év játékosait. A futsal szakágban a Haladás VSE – és a válogatott – kapusa, Alasztics Marcell érdemelte ki az év legjobb férfijátékosa elismerést, aki először részesült a díjban.

Alasztics Marcell szülővárosában, Győrben kezdett el futsalozni, fiatalon robbant be az élvonalba, nagy sikereket ért el az ETO mezében – korán bekerült a válogatottba is. Egy rövid olaszországi kitérő után 2019 januárjában igazolt a Haladásba. Idén megnyerte a Magyar Kupát a zöld-fehérekkel, a csapat pedig a tabella élén tölti a rövid téli pihenőt – a mezőnyben egyedüliként veretlen a HVSE, messze a legkevesebb gólt kapta. A 25 éves Alasztics mind a klubcsapatában, mind a válogatottban kulcsember, hosszú ideje nagyszerűen, kiegyensúlyozottan teljesít.

– A lehető legjobb döntést hoztam, amikor Szombathelyre szerződtem – árulta el Alasztics Marcell. – Kiválóan érzem magam Szombathelyen, egy nagyszerű csapatnak lehetek a tagja – a körülmények pedig minden igényt kielégítenek a Haladásnál, és a miénk az ország egyik legjobb szurkolótábora. Amikor elfogadtam a Haladás ajánlatát, a vezetők azt ígérték, hogy egy olyan csapatot építenek fel, amely évről évre a lehető legmagasabb célokért küzd – ez így is történt. Fokozatosan fejlődünk, erősödünk. Az első évemben csak hajszállal maradtunk le a bajnoki címről, ötmeccses, végletekig kiélezett csatát vívtunk a Berettyóval. A tavalyi szezonban kupagyőztesek lettünk és jó esélyünk volt a bajnoki győzelemre is – de a koronavírus miatt félbeszakadt a bajnokság. Idén is jól teljesítünk – és be akarjuk gyűjteni a bajnoki aranyérmet! A statisztikák, a visszajelzések alapján jó teljesítménnyel járulok hozzá csapatom meneteléséhez, de én soha nem vagyok elégedett magammal, mindig fejlődni, tanulni akarok. Természetesen örülök az elismerésnek, és egy kicsit meg is lepődtem – de nagyon büszke vagyok. Egyéni elismeréssel gazdagodtam, de a futsal csapatjáték, a játékostársaim, az edzőim nélkül nem érdemeltem volna ki a díjat. A jövőben is azon leszek, hogy mind a klubomban, mind a válogatottban a lehető legjobb teljesítménnyel járuljak hozzá a csapat sikeréhez.

Kiemelt képünkön: Alasztics Marcell biztos pont a szombathelyi futsalcsapat kapujában – a bajnoki aranyérem a cél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában