Sopronban vizitál vasárnap a Falco kosárlabdacsapata

2020.12.25. 09:00

BL-bravúr után bajnoki

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában a remek formában lévő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vasárnap 18 órakor a Sopron vendégeként lép pályára.

Tóth Gábor

Falco KC - Zaragoza bajnokok ligája mérkőzés, 20201222, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A Falco bravúrral hangolt a vasárnapi meccsre, ugyanis kedden a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában elverte a vendég Zaragozát (94-86) – ezzel elvette a spanyol sztárcsapat veretlenségét a sorozatban. A szombathelyiek végig remekül, motiváltan kosárlabdáztak, kiélezett csatára kényszerítették komoly erőt képviselő ellenfelüket. A közvetlen hajrát is jól bírták erővel, és rutinos, szervezett csapat benyomását keltve harcolták ki a győzelmet – nagy meglepetést okozva a nemzetközi diadallal.

– Nagyon elégedett vagyok a játékkal, az eredménnyel, gratulálok a fiúknak! – fogalmazott a mérkőzés után Gasper Okorn, a Falco mestere. – Már a negyedik meccsünket játszottuk a Zaragozával, mindig partiban voltunk, de most sikerült először legyőznünk – látszik a fejlődés a csapaton. Két teljesen más félidőt produkáltunk: az első játékrészben a támadójátékunk tartott minket életben, a másodikban a védekezésünknek köszönhetően csikartuk ki diadalt. Anderson extrát játszott, de felnőtt hozzá Perl, Benke és Bruinsma is, Váradi és Sercy pedig védekezésben végzett fontos, hasznos munkát. Csapatként nyertünk!

– Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen szintet képviselő csapatot tudtunk legyőzni – lelkendezett a palánk alatt komoly munkát végző Falcocenter, Devin Searcy. – Egy topbajnokság topcsapatánál bizonyultunk jobbnak – amire nagyon büszke vagyok. Szerintem ennél szebb karácsonyi ajándék nem is kell a Falco-szurkolóknak!

Mindez nem sok jót ígér a Sopronnak. Okorn mester már többször elmondta, egyáltalán nem bánja, hogy sűrű a Falco menetrendje, hogy egymást érik a meccsek – így ugyanis napról napra jobb fizikális állapotba kerül csapata, a motivációval pedig soha nem volt gond a szombathelyi alakulat háza táján. A bajnokságban hibátlan, mind a hat eddigi NB I-es meccsét megnyerő Falco tehát lendületből, komoly sikerrel a háta mögött lép pályára Sopronban – természetesen a győzelem reményében.

A Sopron egyébként hektikus csapat benyomását kelti. Képes bravúros eredményekre, nyerni tudott például Debrecenben, de nem tudja állandósítani a jó teljesítményét. Az SKC szerdán Jászberényben lépett pályára – a találkozó lapzártánk után ért véget. Ezt az összecsapást megelőzően négy győzelmet, öt vereséget számlált. A Falco és a Sopron teljesen más erőt képvisel, a két csapat teljesen más célokért küzd – kötelező a győzelem a szombathelyi együttes számára. Kérdés, hogy a Zaragoza elleni bravúros diadal után mennyire tud felpörögni a Falco?

Kiemelt képünkön: Devin Searcy is büszke lehet csapata és saját teljesítményére

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában