Kosárlabda

2020.12.20. 17:36

Hollandiai buborékban a körmendiek

Eldőlt, hogy a FIBA Európa Kupa A jelű négyese – melynek tagja az Egis Körmend kosárcsapata is – hollandiai „buborékban” játssza a csoportmérkőzéseit.

Horváth Erika

Fotó: VN-archív

A Nemzetközi Kosárlabda-­szövetség (FIBA) európai szekciója szombaton tette közzé a férfikosárlabda Európa Kupa január 26–29-én buborékrendszerben rendezendő csoportköreinek helyszíneit. Eszerint az A és F csoport küzdelmeinek az utóbbi négyesbe tartozó Heroes Den Bosch városa, a hollandiai ’s-Herto­genbosch ad otthont. Az A jelű kvartett tagja az Egis Körmend is, amely az olasz Unahotels Reggio Emilia, a görög Iraklis BC és a belga Belfius Mons-Hainout együttesével csap majd össze. Az F csoport: BC Parma (orosz), Heroes Den Bosch (holland), Donar Groningen (holland), BC Borisfen (fehérorosz). A B csoport házigazdája a BC Rilski Sportist, azaz a bulgáriai Szamokov lesz, a csoporttársak még a BC Kyiv-Basket (ukrán), a Kapfenberg Bulls (osztrák) és a BC Prometey (ukrán).

A D csoport Isztambulban játszik, ez a Besiktas J. K.-nak lesz hazai pálya, az ellenfelei: CSM Oradea (román), BC CSU Sibiu (román), BC Balkan (bolgár). Az E jelű csoport a lengyelországi Wloczlawekben meccsel, az Anwil mellett a svájci Fribourg Olympic, az ukrán BC Dnipro és a brit London Lions még a négyes tagja. A C csoport mérkőzéseinek helyszínét – ebben szerepel a Szolnoki Olajbányász, az izraeli Ironi Ness Ziona, a lengyel BM SLAM és a portugál Sporting CP – még nem jelölték ki.

A csoportok 1–2. helyezettjei, illetve a négy legjobb harmadik juthat a 16 közé. Ahol négy csoportban (buborékban) folytatódik – március 23–25. között – majd a küzdelem, és play-off rendszerben dől el, hogy az egyes csoportokból melyik csapat juthat a Final Fourba. A négyes döntő időpontja: április 23–25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában