Nyolc meccs, nyolc diadal

2020.12.14. 17:57

Ismét nyert, veretlenül zárta az őszt a SZoESE női kosárcsapata

Idei utolsó, szezonbeli nyolcadik bajnokiját is megnyerte a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata – így listavezetőként várja a januári folytatást.

Tóth Gábor

SZOESE csapatfotózás, női kosárlabda 20200928, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Szolnoki MÁV SE–Szombathelyi Egyetemi SE 51-102 (10-25, 12-23, 14-36, 15-18).

Szolnok, zárt kapuk mögött, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Komáromi, Fekete.

SZoESE: KOVÁCS G. 23/6, PREISINGER 12/6, SZABÓ-HAKLITS 28/21, BALOGH V. 20, Plózer 4. Csere: Sándor 2, Koltay 2,

MEZŐSI 9/6, Dervalics 2. Edző: Szabó László.

Egy stabil, hazai pályán rendre jól teljesítő középcsapat fogadta a szombathelyi együttest. De remekül kezdett a SZoESE, jó védekezéssel, sok labdaszerzéssel, sok könynyű kosárral – és a triplák is jöttek. A második negyedben sem változott a játék képe: a

vendégek diktálták a tempót, jól védekeztek, jól támadtak, egyre nőtt a különbség – nem volt gyenge pont a csapatként működő vasi alakulatban, mindenki beletette a közösbe a magáét. A szünetben már több mint 20 ponttal vezetett a SZoESE (20. perc: 22-48),

amely a fordulás után még tovább tudta fokozni a tempót. Ráadásul Szabó-Haklits nagyon belelendült, zsinórban dobálta a triplákat – három negyed alatt kiütéses vereséget mért ellenfelére a SZoESE.

Aztán nagy előnye birtokában az utolsó játékrészre kicsit kiengedett, de a negyedik etapot is megnyerte. A 100. pontot Balogh Viktória szerezte – aki nagy ünneplésben részesült. A SZoESE mind az idei nyolc bajnokiját megnyerte, listavezetőként várja a pontvadászat januári folytatását.

Szabó László: – Magabiztosan, a vártnál könnyebben vertünk meg egy jó ellenfelet – azért, mert kiválóan, csapatként játszottunk és extra dobóformát fogtunk ki. Nagyszerű szezon van mögöttünk, csak gratulálni tudok a lányoknak. Kicsit sajnálom is, hogy most szünet következik. De természetesen készülünk, dolgozunk tovább, hogy a tavaszunk hasonlóan eredményes legyen!

Kiemelt képünkön: Szabó-Haklits Zsuzsanna: 28/21 pont, 12 lepattanó, 11 gólpassz, 49 VAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában