G és E csoport

2020.12.27. 07:00

Január helyett májusban lesz a szombathelyi röplabda torna

Az Európai Röplabda-szövetség (CEV) januárról májusra halasztotta a férfi és női röplabda Eb-selejtezők többségét, köztük a magyar érdekeltségű csoportok mérkőzéseit is. De továbbra is Szombathely marad a házigazdája a férfi G és a női E csoport egyik tornájának.

Horváth Erika

Nyíregyháza, 2019. május 25. A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután 3-1-re nyertek a férfi röplabda Európa-liga ezüst diviziójának Magyarország - Bosznia-Hercegovina mérkõzésén a nyíregyházi Continental Arénában 2019. május 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A CEV vezető testülete videokonferenciákon egyeztetett az érdekelt nemzeti szövetségekkel. Megoszlottak a résztvevők szavazatai arról, hogy a 2021. évi Európa-bajnokságok eredetileg 2020 augusztusára tervezett, aztán 2021 januárjára halasztott selejtezőit ebben az időpontban már biztonságos körülmények között lehet-e lebonyolítani. Végül a férfiak négy és a nők mind a hat csoportjának tornáit továbbhalasztották májusra. Az új helyzetben a lebonyolítás nem változik, csak az időpontok. Ami biztos, hogy május 16-áig le kell játszani a mérkőzéseket.

Magyarország a férfiaknál a G, a nőknél az E csoportban szerepel. A férfiak először Szombathelyen találkoznak egy háromnapos tornán a portugál, a fehérorosz és a norvég válogatottal, majd Portóban vívják a visszavágókat. A nők előbb Franciaországban lépnek pályára az izraeliek, a dánok és a franciák ellen, a visszavágós tornának pedig szintén Szombathely a házigazdája.

Januári Európa-bajnoki selejtezők esetén a magyar női válogatott már december 26-án jött volna edzőtáborozni Szombathelyre.

– Így a december végére, január elejére tervezett edzőtábor okafogyottá vált, két napja le is mondtuk a szolgáltatásokat – tudtuk meg Kalmár Attilától, a helyi szervezési ügyeket intéző Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatójától. – A CEV halasztó döntéséről tájékoztattuk a rendezvényt támogató városvezetést és arról is, hogy csak az időpont változik, a tornákat változatlan feltételekkel május 16-áig meg kell rendezni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában