Jobban finiseltek

2020.12.02. 21:12

Kétszeres hoszszabbításban, nagy küzdelem árán tudott nyerni az Egis Körmend

Kétszeres hoszszabbításban, nagy küzdelem árán tudott nyerni az Egis Körmend kosárcsapata a DEAC otthonában.

Tóth Judit

20201114 EGIS Körmend- OSE kosárlabda mérkőzés, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe Xavier Thames

Fotó: VN-archív

A DEAC keretéből két meghatározó játékos, Polyák László és Stefan Moody hiányzott sérülés miatt. Az Egis Körmendnél mindenki rendelkezésre állt, ráadásul a piros-feketék egy nappal korábban érkeztek Debrecenbe, így edzeni is tudtak a találkozó előestéjén. Sokkal jobb formában kezdte a mérkőzést a Körmend, mint legutóbb a Kaposvár ellen. Mócsáné volt a felütés egy hárompontossal, de kisvártatva adta a választ a debreceni légiós, Guyton. A vendégcsapat jó támadásokat vezetett, akcióit többnyire pontokkal fejezte be, a házigazda kevésbé pontosan célzott. Az etap közepére tudta egálra hozni a pontállást a Debrecen, de Thames triplával azonnal elmozdította az eredményt (10-13).

Mócsán szépen termelte a pontokat, a házigazda büntetőkkel arasztolt előre. Bár komoly ostrom alatt tartotta a gyűrűt a DEAC, továbbra sem mutatott jó dobóformát. Többszöri próbálkozás után végül Drenovac törte meg a kosárcsendet a hazaiaknál.

Williams a kispadról beállva azonnal jegyeztetett magának egy triplát, majd Ferencz is hozzátett egyet. Az első kisszünetre nyolcpontos előnyt harcolt ki a Körmend (16-24). A második negyedben is jól kezdett a piros-fekete csapat, Ferencz egy újabb triplával növelte az előnyt. Tóth Ádám sokat próbálkozott a körmendi védők gyűrűjében, de ezek az akciók jobbára büntetőkkel

végződtek, amelyeket felemás mérleggel sikerült értékesíteni. Szépségdíjas megmozdulás volt, amikor Thames felkínált labdáját Taylor húzta a gyűrűbe.

Ezzel kialakult a legnagyobb, tízpontos különbség. Az etap második részében mozgósított a házigazda, próbált zárkózni, sikerrel. A

félidőre már csak három pont volt a két csapat között (36-39). A szünet utáni első támadások nem hoztak pontokat egyik félnek sem, végül Taylor talált be először. Ez Tóth Ádám kedvét is meghozta.

Mócsán harmadik triplája után ismét hatpontos előny birtokában volt a Körmend, de ez hamar köddé vált, hiszen a hazaiak Hines vezényletével az etap közepére kiegyenlítettek (46-46). Egálról nehezen mozdultak el a felek. Aztán Thames pontjaival megint a

piros-feketék kerültek előnyösebb pozícióba (46-51). A debreceniek távolról próbálkoztak, eredménytelenül. A rossz dobósorozat után végül Guyton süllyesztett el egy triplát.

Az utolsó játékrészre visszaállt az első negyed végén jegyzett nyolcpontos körmendi előny (49-57). A záró etap elején rohamot indított a DEAC és zárkózott két pontra (55-57). A 34. percre a vezetést is átvette a házigazda, a mérkőzés folyamán először (60-59). Drenovac

hárompontosával nőtt a hazai előny, de Mosely sem hibázott.

Az utolsó pár perc izgalmakat hozott. Drenovac menetelt a hazaiaknál, de Williams két triplájával fordított a Körmend. Hines egyenlítő kosara után következett a hosszabbítás. A ráadás öt percben nem dőlt el semmi, jött az újabb toldás. Egy hajszálnyival jobban összpontosított az Egis Körmend, így kétszeres hosszabbítás után Debrecenben is győzni tudtak a piros-feketék.

JEGYZŐKÖNYV

DEAC–Egis Körmend 83-87 (16-24, 20-15, 13-18, 24-16, 10-14)

Debrecen, zárt kapuk mellett, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Cziffra Cs., Ádám J., Goda L.

Debrecen: Somogyi 15/9, GUYTON 19/6, DRENOVAC 21/6, Hines 14/3, Tóth Á. 12. Csere: Kis K. –, Neuwirth –, Molnár 2. Vezetőedző: Kovács Adrián.

Körmend: THAMES 26/6, Mócsán 13/9, Ferencz 11/9, Durázi 2, TAYLOR 15. Csere: WILLIAMS 13/9, Tóth N. –, Kiss M. –, Mosely 7/3, Takács, Oroszi -– Vezetőedző: Ziga Mravljak.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 3-7. 5. perc: 8-10. 14. perc: 23-29. 18. perc 31-39. 25. perc: 44-46. 28. perc: 46-51. 34. perc: 60-59. 38. perc: 70-65.

Kipontozódott: Somogyi (50.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában