Labdarúgás

2020.12.22. 17:36

Medgyesnek az idei volt a legjobb ősze

A Haladás NB II-es labdarúgócsapatának támadója, Medgyes Zoltán felnőtt pályafutásának legjobb szezonját tudhatja maga mögött.

Pum András

Haladás fc csapatfotózás , 20200717, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Medgyes Zoltán

Fotó: Unger Tamás

Parádés őszi szezont tudhat maga mögött Medgyes Zoltán. A vasiak 25 éves csatára tíz találatával a zöld-fehérek házi gólkirálya, csapata 30 góljának egyharmadát termelte. A 16 bajnokin kezdőként, négyszer csereként szerepelt, az Illés Akadémián nevelkedett futballista ezzel hatodik helyen áll az NB II-es góllövőlistán, megelőzi például a szintén az akadémián pallérozódott Radó Andrást (Vasas).

– Felnőttszinten magasan az eddigi legjobb félszezonom volt a mostani, korábban négy gólig jutottam ennyi idő alatt – mondta Medgyes Zoltán. – És ha belegondolok, hogy egy éve ilyenkor még kiesőhelyen voltunk, most pedig a hatodik helyen állunk… Amennyiben pedig a Vasas és a Kaposvár elleni meccseket behúztuk volna, még előbbre is tanyázhatnánk. De elégedettek lehetünk így is, nem számítottunk ilyen jó szereplésre. Ehhez az eredményhez kellett a szakmai stáb, a játékosok, a vezetők. Teljesen más a Mátyus János vezette szakmai stáb irányításával dolgozni, mint korábban, más a légkör. A rájuk jellemző céltudatosságot, harcosságot mi is átvettük. Noha a nyáron meghatározó játékosok is távoztak, sikerült pótolnunk őket. Ami a saját teljesítményemet illeti, a legfontosabb gólomat Nyíregyházán szereztem. Előtte kisebb gödörben voltunk, azzal a győzelemmel jöttünk ki belőle, egy jó erőkből álló ellenfelet vertünk meg 1-0-ra. A legjobban pedig az őszi utolsó előtti, Siófok ellen a bal felső sarokba lőtt gólom tetszett. Hogy hány góllal lennék elégedett a bajnokság végére? Ha 16-17 találattal zárnék, nem lenne hiányérzetem. Persze az esetleges gólkirályi cím is motivál, hiszen csak négy találatra van tőlem az első. De szezon közben nem azt nézegetem, kinek hány gólja van, hanem a következő meccsre fókuszálok. A csapattal pedig szeretnénk még feljebb lépni a tabellán, ha ugyanolyan harcosan futballozunk, ami olykor jó játékkal is párosul, akkor erre van esély. A feljutás? Hét ponttal vagyunk lemaradva a másodiktól, ez nem sok, de úgy gondolom, idén még ennek nincs realitása. A következő bajnokságban viszont remélem, harcban leszünk az első két helyért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában