E-sport

2020.12.29. 19:10

Pintér Benedek lett a legjobb Forma–1-es

A 17 éves szombathelyi Pintér Benedek nyerte a Forma–1-es e-sport legutóbbi első osztályú bajnokságát.

Pum András

Fotó: Pintér Csaba

Négy éve, 2016-ban alakult meg Magyarországon az F1 Hungary Liga. A virtuális térben rendezett Forma–1-es versenyek egyre népszerűbbek, jelenleg a ligának négy osztálya működik Magyarországon több mint száz versenyzővel. Évente két szezont rendeznek, a legutóbbi, kilencedik a nyáron kezdődött és a napokban fejeződött be. Ugyanazokkal a versenyhelyszínekkel rendezik a virtuális térbeni Forma–1-es futamokat is, mint a valóságban, a versenyautók is azonos teljesítményűek. A szezon előtt sorsolják ki, hogy melyik pilóta melyik autót vezeti. Viszont az e-sportban a 18 perces időmérők után a normál F1-es körök felét futják a pilóták, így egy verseny nagyjából másfél óráig tart. A legutóbbi első osztályú, 22 futamból álló szezont a 17 éves szombathelyi fiatal, a Ferrarival induló Pintér Benedek nyerte, a másik vasi, Szíjj Márk a 6. helyen végzett.

– Vasárnap, kedden és szerdán vannak a gyakorlónapok, ekkor próbálhatjuk ki az aktuális versenypályát, a futamot csütörtökönként rendezik – mondta Pintér Benedek. – Emellett napi három órát gyakorlok, ami nem kevés egy héten, de az ember úgy van vele, hogy amit szeret, azt szívesen csinálja. Sokat segít édesapám is. Koncentráció, fegyelem, figyelem – ezek fontosak ebben a játékban. A bajnoki cím az utolsó futamon dőlt el, izgalmas versenyen a liga egyik alapítóját, Szélig Dánielt sikerült megelőznöm. Összesen három futamot nyertem meg és 11-szer végeztem dobogón. Még csak ez volt a harmadik szezonom, nagyon örülök az első helynek. A következő szezon januárban indul – mi más lehetne a célom, mint a címvédés.

Kiemelt képünkön: Pintér Benedek a díszes éremkollekcióval

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában