kosárlabda

2020.12.06. 08:46

Sima körmendi győzelem Jászberényben

Egy pillanatig sem forgott veszélyben az Egis Körmend kosárcsapatának győzelme a Jászberény otthonában. Ziga Mravljak tanítványai egy híján harminc ponttal tudtak nyerni idegenben.

Tóth Judit

Nagyszerűen sikerült Mócsán Bálint bemutatkozása az első körmendi meccsen

Fotó: Jámbori Tamás

Jászberényi KSE – Egis Körmend 64–93 (13–24, 17–23, 11–27, 23–19)

Jászberény, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés (zártkapus) 12. forduló

Vezette: Benczur T., Csabai-Kaskötő B., Fodor A.

JÁSZBERÉNY: Donaldson 15/3, Ruják 7/3, Filipovic-, Brbaklic 6, Rékasi 2

Csere: Katona 13/9, FÜZI 17/9, Szőke 2, Kaszás 2, Tóth T.-

Vezetőedző: Petőfi Áron

KÖRMEND: THAMES 8, Mócsán 11/3, Ferencz 11/9, Durázi -, TAYLOR 14

Csere: Mosely 11, WILLIAMS 14/3, Tóth N. 10, Kiss M. 4, Oroszi 8/6, Balogh 2

Vezetőedző: Ziga Mravljak

Az eredmény alakulása. 3. perc: 4-7. 7. perc: 6-19. 13. perc: 17-31. 17. perc 24-36.

25. perc: 32-60. 28. perc: 35-66. 35. perc: 53-81. 37. perc: 58-85.

Kipontozódott: Rékasi (35.)

Az első perctől érződött a két csapat közti különbség. A Körmend nagy elánnal nyitott, különösen a csapatkapitány, Ferencz Csaba volt elemében, aki már az első negyedben elsüllyesztett három triplát. A hazaiaknál Donaldson próbálta felvenni a ritmust, de a többiek nem igazán tudtak csatlakozni, így már az első negyed végére több mint tíz pont volt a vendégcsapat előnye (13-24).

A második etapban is folytatta a menetelést a Körmend, ezúttal Oroszi szerzett egy hárompontost, majd Williams ügyeskedett össze egy kosarat. Az ex-körmendi Filipovic szerelte szabálytalanul Kiss Mátyást, aki a büntetőket kihagyta. Ruják távolijára azonnal adta a választ Williams, majd nem sokkal később Orosz is javította a tripla-mutatót. A nagyszünetre tizenhét pontos előnye volt a Körmendnek, ami hűen tükrözte a játék képét (30-47).

A második félidő elején a Jászberény lefagyott, négy percig nem tudott kosarat szerezni, a Körmend viszont sikerrel oldotta meg a támadásait. A hazaiaknál Katona talált be először, de továbbra is erőtlen játékot mutatott a JKSE. A negyed közepére már igen jelentős különbséget mutatott az eredményjelző (32-62). A Körmendél mindenki kivette a részét a pontszerzésből, a Jászberény tiszta helyzetekben is hibázott. Füzi próbálta menteni a hazaiak becsületét, három hibátlan triplával segítette csapatát, de a vendégcsapat mindig ellensúlyozott, és tartotta előnyt.

A záró játékrészben 10-0-ás rohammal indított a Jászberény, Ruják és Katona lépett elő pontszerzésben. A Körmend kicsit elkényelmesedett és pontatlanabbul dobott, de aztán Mócsán és Mosely ébresztették a piros-feketéket, akik megint harminc pontra alakították a különbséget (51-81). Füziben még maradt egy kis lendület a végére, próbálta némileg kozmetikázni az eredményt, de a Körmend védekezést váltott, ami még jobban összezavarta a jászságiakat. Végül huszonkilenc ponttal, teljesen megérdemelten nyert a Körmend, ezzel behúzta sorozatban harmadik idegenbeli bajnokiját is. Száz százalékos hetet zárt a vasi együttes, hiszen Kaposvár és Debrecen után Jászberényben is győzni tudott.

Petőfi Áron: A mérkőzés pontosan megmutatta a két csapat közti különbséget. Nem igazán tudtunk készülni a találkozóra, közel sem teljes a keretünk. Voltak hiányzóink, de amit megbeszéltünk, azt többé-kevésbé végrehajtották a játékosaim. Ez a Körmend ellen ennyire volt elég.

Ziga Mravljak: Előzetesen nem tudtuk, hogy a Jászberény milyen kerettel áll fel ellenünk, ezért jelentett némi bizonytalanságot. Úgy gondolom, hogy a JKSE tisztességgel helyt állt ellenünk, annak ellenére, hogy tudunk a nehézségeikről. Nálunk voltak biztató periódusok, de pár hiba is, amelyeket majd korrigálnunk kell a következő időszak eredményessége érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában