kosárlabda

2021.01.05. 18:06

A PVSK jön a Körmendhez

Újabb bajnoki mérkőzés vár az Egis Körmend kosárcsapatára. Szerdán korai időpontban, 16.30 órától a Pécsi VSK-Veolia lesz a vasiak vendége a Rába-partján.

Tóth Judit

20201230 Egis Körmend-Albacomp kosárlabda mérkőzés, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe Mcsn Blint

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

Első bajnokijára készül az új évben az Egis Körmend és a PVSK együttese is. Mivel mindkét csapatnak fontos a győzelem, nagy küzdelemre van kilátás.

A piros-feketék jól zárták a 2020-as évet: három, zsinórban elszenvedett idegenbeli vereség (Székesfehérvár, Szeged, Pécs) után hazai pályán nyerni tudtak az Alba ellen (75-70). Mócsán Bálint, a Körmend 23 éves játékosa sokat tett a győzelemért, és bízik a hasonlóan jó folytatásban.

– A Székesfehérvár elleni győzelem sokat jelentett az egész csapatnak. Az évzárás jól sikerült, és ezzel – reményeink szerint – visszatértünk a sikeres szériánkhoz. A Pécs nagyon jó csapat, különösen két légiósa, Lewis és Fundeburk nyújt kiegyensúlyozott és jó teljesítményt. Szeretik a gyors indításokat, erre figyelnünk kell. Emellett az is fontos feladatunk lesz, hogy a támadólepattanókat tekintve jobbak legyünk hazai pályán, mint Pécsen. Ruják Andrást is kiemelném, hiszen ő tapasztalt játékos, jó döntéseket hoz a pályán, nagyban tudja segíteni a csapatát. Szeretnénk visszavágni a vereségért, megteszünk mindent azért, hogy megnyerjük a meccset.

Mócsán Bálint szerint volt esélyük a győzelemre a PVSK ellen december végén is. Jól kezdték a mérkőzést, de a végjátékban többször hibáztak, ez döntött végül a vendéglátó javára.

– Az a célunk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát szerdán este. Százszázalékos erőbedobással készültünk a Pécs elleni találkozóra, éhesek vagyunk a sikerre. Én annak is nagyon örülök, hogy hazai környezetben játszunk, nekem ez sokkal megnyugtatóbb még úgy is, hogy nincsenek szurkolók, akik azért persze nagyon hiányoznak. Végig oda kell figyelnünk, és ha mindenki maximálisan megoldja a feladatát, akkor nem lehet problémánk.

A Körmend időközben új irányítót igazolt Anthony Ire­land személyében, aki már edz, de szerdai szereplése egyelőre nem biztos.

Kiemelt képünkön: Mócsán Bálint jó formát mutatott az Alba ellen, bízik a hasonlóan jó folytatásban és egy újabb győzelemben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában