Lelkesen dolgoznak futballisták

2021.01.14. 19:19

Egy nap alatt két felkészülési meccset is játszik a Szombathelyi Haladás

Szombaton lejátssza első két felkészülési mérkőzését a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata. A vasiak Siófokon és Felcsúton szerepelnek.

Pum András

Fotó: VN

Csendben, rendben készülnek a bajnokság 6. helyén álló szombathelyi zöld-fehérek a tavaszi szezonra. A vasiak hol napi egy, hol napi két edzéssel alapoznak a bajnokságra. Habár a Haladás játékosai nem olyan régen, január 4-én kezdték el a felkészülést, gyakorlatilag már a munka közepén járnak, hiszen bő két hét múlva, január 31-én a Gyirmót érkezik bajnokira a Haladás Stadionba. Mátyus János együtteséből a télen eddig Tóth Barna (Ajka) távozott, helyére a ZTE-től a támadó Dragóner Filip érkezett, és visszatért féléves dorogi kölcsönjátékából a középpályás Illés Bence.

– Csakúgy, mint egy évvel ezelőtt, szerencsére most télen sincs az a klasszikus, régi felkészülés, amikor hónapokon keresztül csak edzettek és edzettek a csapatok – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – Ez a rövidebb felkészülési időszak nemcsak a labdarúgóknak, hanem alap­esetben a szurkolóknak is jó hír lenne, hiszen hamarabb láthatnának újra bajnoki meccseket. Ám a pandémia miatt sajnos nem tudni, mikor térhetnek vissza a nézők a lelátókra. Ebben a pár hétben egyetlenegy dolgom van, az, hogy fenntartsam a decemberi állapotot. E röpke felkészülés alatt tehát senki se várjon nagy csodákat, játékban és taktikában sem lesz nagy változás, persze néhány dolgot azért igyekszünk finomítani.

- Nagyon sok tehetséges fiatal készül velünk, az a feladatunk, hogy átsegítsük őket az utánpótlásfutballból a felnőttlabdarúgásba. A régi játékosok már tudják, hogy honnan jöttek és hová tartanak. Azt egyelőre nem tudom megmondani, a fiatalok közül ki marad velünk a bajnokságra is, ez hamarosan eldől. Mindenesetre a keret tagjai lelkesen, fegyelmezetten végzik a feladatokat, szerencsére a komolyabb sérülések, betegségek is elkerülték együttesünket. Tóth Dávid, Csilus Tamás és Mocsi Attila sérülés, illetve betegség miatt hagyott ki edzéseket, míg az ősz végén szintén sérüléssel bajlódó Bosnjak Predrag a pravoszláv karácsony miatt hétfőn érkezett vissza.

A szombathelyiek Dragóner személyében eddig egy játékost igazoltak. Kíváncsiak voltunk, hogy látja a 22 éves csatár eddigi szombathelyi teljesítményét a vezetőedző.

– Az, hogy hogyan mozog, mit csinál az edzéseken, másodlagos, úgy gondolom, a szurkolókat az érdekli, mit nyújt a bajnokikon, berúgja-e a helyzeteit és hány gólt szerez – vélekedett Mátyus János. – Ami a keretet illeti, szóról szóra meg tudom ismételni azt, amit nyáron nyilatkoztam. Most is az volt az elsődleges kérésem a tulajdonosok, vezetők felé, hogy tartsuk egyben a keretet, és anyagi lehetőségeink szerint erősítsük meg. Jelen állás szerint Dragóner lesz az egyetlen téli érkezőnk, de én továbbra is szeretnék egy védőt igazolni. Ugyanakkor, ahogy említettem is, tisztában vagyok, meddig nyújtózkodhat a klubvezetés.

A zöld-fehérek szombaton két edzőmérkőzést is vívnak, 11 órakor a Siófok, míg 16.30-kor a Puskás Akadémia vendégeként szerepelnek. A meccseket biztosan kihagyja Bosnjak, az egyszeres magyar válogatott játékost ugyanis az október 9-i, ZTE elleni felkészülési meccsen kiállította a bíró, és négy edzőmeccsre szóló eltiltást kapott.

– Lehet, hogy sablonos, de attól még igaz: az edzőmeccsek eredményeiből nem szabad messzemenő következtéseket levonni – fogalmazott a tréner. – Persze az eredmény mindig számít, nem hagyhatjuk figyelmen kívül, de ezúttal ez másodlagos, sokkal fontosabb a mutatott játék. Terveim szerint mindkét találkozón másik sor szerepel, szeretnék mindenkinek 90 perces meccs­terhelést biztosítani. De elképzelhető, hogy lesznek olyanok, akik mindkét találkozón szerepet kapnak. Ezután már csak a bajnoki főpróba, a Szolnok elleni találkozó vár majd ránk.

A szombathelyiekkel kapcsolatos hír, hogy Csejtey Gábor személyében új masszőrük van a zöld-fehéreknek. Csejtey így Orbán Gergővel együtt alkotja a vasiak masszőri stábját.

Kiemelt képünkön: Mátyus János (jobbról) és segítője, Felipe Matos

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/sport/helyi-sport/jancso-andras-a-futball-a-szurkolokert-van-4572964/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában