bajnokság

2021.01.07. 18:05

Fontos kézimeccs

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 13. fordulójában a Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a nagy rivális Alba Fehérvár vendégeként lép pályára pénteken 18 órakor.

Tóth Gábor

A szombathelyi alakulat a 10., az Alba a 13. a 14 csapatos tabellán. Mindkét gárda két győzelmet, hat vereséget és négy pontot számlál – mindkettőnek a NB I-es tagság megőrzése a legfőbb célja. A korábbi években stabil középcsapatnak számító, többször a nemzetközi porondra is kilépő Albánál nem ilyen szereplésre számítottak, már edzőt is váltott a klub, a játékosként olimpiai ezüstérmes, 118-szoros válogatott Deli Rita helyett a korábban másodedzőként dolgozó Józsa Krisztián vette át a szakmai munka irányítását. Az SZKKA az előző játéknapon – hosszú kihagyás után pályára lépve – otthon kapott ki 32-35-re az MTK-tól. Míg az Alba a papírforma szerint Győrben futott bele kiadós vereségbe (21-44). A két közvetlen rivális először csap össze a szezonban.

– Mindkét csapat számára kiemelt jelentőségű mérkőzés következik – fogalmazott Marosán György, a Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es női kézilabdacsapatának edzője. – Az Albát tavaly idegenben egy időn túli hetessel vertük meg, itthon pedig döntetlent játszottunk vele – most is kiélezett, feszült hangulatú, küzdelmes fizikai összecsapásra számítok. Ellenfelünk keretében sok minőségi játékos van, kicsit ezért is csalóka a tabellán elfoglalt helyezése. Triscsuk Krisztina, Temes Bernadett, Szarka Adrienn mind nemzetközi rutinnal felvértezett játékosok, nem beszélve a friss vb-ezüstérmes horvát válogatott kapusáról, Tea Pijevicről. Mégis képesnek tartom a csapatomat arra, hogy elhozzuk Fehérvárról a két pontot. Legutóbb az MTK ellen keveset ütköztünk, védekezésben gyengén muzsikáltunk, s a hozzáállással is akadt némi gond. Bízom benne, hogy tanultunk az előző játéknapon elkövetett hibáinkból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában