regionális bajnokság

2021.01.07. 20:30

Futsal: három vasi a harmadosztályban

A Kőszeg, a Répcelak és a Sárvár együttese képviseli a vasi színeket a futsal harmadosztályában, a regionális bajnokságban.

Tóth Gábor

A harmadosztályú futsalbajnokság a koronavírus-járvány miatt meglehetősen későn, csak november végén rajtolt el. Ráadásul elég kurtára-furcsára sikeredett az őszi idény, ugyanis a csapatok csak töredékét játszották le a betervezett mérkőzéseknek – vagyis roppant sűrű program vár a mezőnyre. A csoport egyébként nyolc csapattal rajtolt, de az Almásfüzitő már visszalépett.

A tabella élén álló Sárvár FC három meccset játszott le eddig, mind a hármat megnyerte – imponáló teljesítménnyel, 28-5-ös gólkülönbséggel. A Kőszegi FC egy győzelmet, egy vereséget számlál, míg a Répcelaki SE eddig nem lépett pályára.

Az erőviszonyokat így nehéz latolgatni, de azért a Gyurcsányi Zsoltot, Lódi Tamást, Hegyesi Zsoltot, Borsi Gergőt, Balikó Milánt, Koronczai Rolandot és Halmos Mátét felvonultató sárvári alakulatban komoly potenciál rejlik. A Répcelak kerete jelentősen átalakult a tavalyihoz képest, kérdéses, hogy mire lesz képes az újjáalakuló társaság. A Kőszeg vélhetően idén is stabil csapat lesz, amely akár dobogóra is pályázhat.

– Tavaly a Répcelakkal megnyertem azt a bajnokságot, a Sárvárral is erre készülők – jelezte Halmos Máté, a Sárvár FC futsalcsapatának játékos-edzője, szakosztályvezetője. – Azért dolgozunk, hogy jövőre már az NB II-es pontvadászatba nevezhessünk. Jó csapatot sikerült kialakítani, erős a keretünk, hosszú a kispadunk. Motivált a társaság, jól tudjuk, becsületes edzés, felkészülés nélkül nem lehet sikereket elérni.

A téli szünet után a bajnokság január 11-én folytatódik – mindjárt egy Sárvár–Kőszeg megyei rangadóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában