Visszatérésre vár

2021.01.22. 07:00

Hámori kényszerpihenőn – A kőszegi ökölvívó kerékpárbalesetet, lapockatörést szenvedett

Kellemetlen sérülés hátráltatja a munkában Hámori Ádámot, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósát.

Tóth Gábor

20201110 Kőszeg Hámori Ádám, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzője, aki nemrég szerezte meg az országos bajnoki címet. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A nyolcszoros magyar bajnok, még mindig csak 25 esztendős Hámori Ádám (91 kg) kerékpárral esett el, eltörött a jobb lapockája, emiatt most jó időre teljes pihenőre kényszerül.

– Kerékpárbaleset ért január második hetében – elevenítette fel az eseményeket Hámori Ádám. – De szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem mozdult el a lapockám, így nem kellett megműteni a sérült testrészt. Első körben három hét teljes pihenőt írt elő az orvos, nem mozoghatok semmit, rögzítőkötést kell viselnem – aztán következik a rehabilitáció. Az ünnepek után éppen elkezdtem az edzéseket, jól ment a munka, élveztem a bokszot, nem jött jókor a baleset, nehezen viselem a tétlenséget. Az év első jelentős tornáját, a februári Bocskai-emlékversenyt így értelemszerűen ki kell hagynom.

Hámori Ádám még reménykedik az olimpiai részvételben – de az olimpiai kvótáért meg kell küzdenie.

– Az ökölvívók utolsó olimpiai selejtezőtornáját júniusban rendezik Párizsban, arra már biztosan rendben leszek, akkor kell elérnem a csúcsformát – folytatta Hámori Ádám. – Nagyon erős a nemzetközi mezőny a súlycsoportomban, ezért csak halvány esélyem van az olimpiai részvételre, de az utolsó pillanatig küzdeni fogok. A mostani sérülésem már nem fog akadályozni a felkészülésemben, sőt, a párizsi kvalifikációs torna előtt több nemzetközi tornát is beterveztem. Nem pánikolok, betartom az orvos utasításait, és amint ismét egészséges leszek, újult erővel vetem bele magam a munkába!

Kiemelt képünkön: Hámori Ádámnak jó ideig nem lesz dolga a kesztyűkkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában