Hullámzóan kosaraztak a lányok

2021.01.31. 18:37

Hozta a kötelezőt a SZoESE

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 11. fordulójában az éllovas Szombathelyi Egyetemi SE biztosan győzte le a vendég Szegedet.

Tóth Gábor

Szoese -Szeged kosárlabda, 20210130, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Az esélyesebb hazai gárda tel­jes kerettel futhatott neki a mérkőzésnek.

Szombathelyi Egyetemi SE–Szegedi KE 70-51 (17-14, 17-12, 19-9, 17-16). – Szombathely, zárt kapuk mögött, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Németh S., Sebesi G.

SZoESE: KOVÁCS G. 20/9, SZABÓ-HAKLITS 18/3, Mezősi 8, BALOGH 11, Plózer 1. Csere: Püspöki 8, Sándor 2, Koltay –, Szanati –, Dervalics –, Preisinger 2. Edző: Szabó László.

A mérkőzés elején pontosabbnak, frissebbnek tűnt a vendég (5. perc: 1-6). Rendkívül rosszul dobott a házigazda, ennek ellenére az etap hajrájában magához ragadta az irányítást, átvette a vezetést. Sőt, a második negyedet 9-0-s rohammal kezdte (14. perc: 26-14), így gyorsan biztos előnyre tett szert. De a mérkőzést nem tudta eldönteni, ugyanis a dobóforma továbbra sem javult – rengeteg tiszta ziccer, üres dobás maradt ki (20. perc: 34-26).

 

Fordulás után viszont összeszedettebb támadójátékkal tért vissza a pályára a SZoESE. Sebességet is váltott, állva hagyta ellenfelét. És a harmadik etap végére el is döntötte a találkozót (30. perc: 53-35). A tét nélküli záró játékrész már ismét kiegyenlített volt – hazai oldalon kapott mindenki bőven játéklehetőséget. Ha hullámzó tel­jesítménnyel is, de a papírformának megfelelően biztosan nyert a SZoESE.

Szabó László: – A támadójátékunk ma nem igazán működött, ezt a meccset a védekezésünkkel nyertük meg. Dolgozunk tovább, javítani fogunk a hibáinkon.

Kiemelt képünkön: Szabó-Haklits Zsuzsanna alaposan megszórta magát, 18 pontig jutott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában