Minőségi erősítés

2021.01.28. 16:30

Legendás kézis SZoESE-mezben – Iváncsik Gergő visszatért a pályára

A korábbi klasszis játékossal, Iváncsik Gergővel erősítette meg a keretét a Szombathelyi Egyetemi SE megyei I. osztályban szereplő férfi kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

20210124 SZOESE-Ajka megyei férfi kézilabda, Piros 8-as mezben Iváncsik Gergő volt válogatott kézilabdázó, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Iváncsik Gergő személyében a magyar kézilabda egyik legendás alakját igazolta le a Szombathelyi Egyetemi SE megyei I. osztályban szereplő férfi kézilabdacsapata. A győri születésű Iváncsik Gergő a Veszprém színeiben nőtte ki magát klasszis balszélsővé: 2000-től 2017-ig 328 tétmérkőzést játszott a klubban, 1204 gólig jutott, A háromszor játszhatott Bajnokok Ligája-döntőt (2002, 2015, 2016), emellett KEK-győztes (2008) és kétszeres SEHA Liga-győztes (2015, 2016). A bajnokságot 16, a Magyar Kupát pedig 14 alkalommal nyerte meg a Veszprémmel. A magyar válogatottban is maradandót alkotott: 270 mérkőzésen 696 gólt szerzett, többek között kétszeres olimpiai negyedik helyezett.

Megválasztották az év kézilabdázójának (2010), szerepelt a világválogatottban (2010), és a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetés (2012) birtokosa. A profi játékkal 2017 nyarán hagyott fel. Éppen ezért meglepő volt felfedezni a nevét a SZoESE kézicsapatának a névsorában. Iváncsik most télen csatlakozott a Veszprém megyei I. osztályban szereplő – listavezető – csapathoz, eddig háromszor lépett pályára, 14 gólt dobott SZoESE-mezben.

A korábbi klasszis, 39 éves játékossal a SZoESE egyik hazai mérkőzése után beszélgettünk. A SZoESE megnyerte az Ajka elleni rangadót, Iváncsik kulcsszereplő volt, látványos megoldásokkal, fontos gólokkal vette ki a részét a sikerből, mind a 60 percet a pályán töltötte – nagy kár, hogy zárt kapuk mögött rendezik a SZoESE meccseit (is).

– Nehéz abbahagyni a kézilabdát, úgy tűnik, hogy nekem egyelőre nem is sikerül – nevette el magát Iváncsik Gergő. – Miután befejeztem a profi játékot, másfél évet még kézilabdáztam az NB II-es Nemesvámosban – aztán jött a vírus, a klub megszűnt. Az ősszel nem volt csapatom, aztán megkeresett a SZoESE edzője, Ernst Attila – és pedig örömmel mondtam igent. A szombathelyi egyetemen tanulok, az edzőképzés hallgatója vagyok, így nem volt nehéz megegyeznünk a közös folytatásról.

Remek kis csapatba kerültem, jó a társaság, jók az eredmények, a bajnoki címért küzdhetünk. Én meg ott segítek, ahol tudok. Attila előzetesen csak annyit mondott a fiúknak, hogy lesz egy meglepetésigazolás, a nevemet nem árulta el. Egy nappal az első mérkőzésem előtt tette közzé a meccskeretet – ahogyan hallottam, tényleg meglepődtek a srácok. De a lényeg az, hogy mindenki kedvesen, barátsággal fogadott. Edzésre nem járok, csak a mérkőzéseket vállaltam be. Élvezem a játékot. Amúgy edzésben, mozgásban vagyok, hiszen Veszprémben utánpótlásedzőként dolgozom. De amikor 60 percet lejátszok fiatal srácok ellen, azt bizony megérzem. Tisztában vagyok a korlátaimmal, okosan játszom, tudom, hogy mit tudok most megoldani – azért messze vagyok a régi Iváncsik Gergőtől. De ez így van rendjén. Arról egyébként nem is gondolkodtam, hogy az ellenfelek tudják-e, hogy kivel állnak szemben...

– A család, a baráti kör támogat, mindenki tudja, hogy nehezen engedem el a kézilabdát – folytatta Iváncsik Gergő. – Egyelőre a szezon végéig egyeztünk meg, aztán majd meglátjuk. Mert jó a csapat, reális esélyünk van az osztályváltásra, az NB II-re – örülök, hogy részese lehetek ennek a projektnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában