Kevesebb csapattal

2021.01.15. 20:28

Módosításokkal folytatódik a röplabda NB II

Folytatódik az NB II-es röplabdabajnokság, a vasiak közül egyelőre a Haladás VSE női csapata számára. Módosították a lebonyolítást, csökkentették a csapatok számát.

Horváth Erika

Hvse-Székesfehérvár,röplabda 20201115, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Cska Lili, Varga gota

Fotó: Unger Tamás

A három NB II-es Vas megyei röplabdacsapat közül a Haladás VSE lép először pályára 2021-ben – szombaton a Palota VSN Kft. gárdáját fogadja 17 órától – zárt kapuk mögött. A zöld-fehérek utoljára december 5-én játszottak. (A Szombathelyi Egyetemi SE női és férficsapata csak februárban lép legközelebb pályára). A Magyar Röplabda Szövetség, reagálva a járványhelyzetre és a szigorításokra, november végétől kezdődően változásokról is döntött.

A legfontosabb, ami az NB II-es csapatokat érinti, hogy a továbbiakban teljesen elkülönül az NB II-es felnőtt- és az U21-es bajnokság. A 2020/2021-es szezont még úgy kezdték a csapatok, hogy minden NB II-es csoportba NB I-es, illetve extraligás csapatok U21-es gárdáit is besorolták. A döntés értelmében az U21-esek az NB II-.ben nem folytatják tovább az alapszakaszt, hanem különválva csak a saját korosztályuk bajnokságában játszanak. Így az általában kilenccsapatos NB II-es csoportok három-öt csapatosra redukálódtak. Az U21-esekkel már lejátszott meccsek eredményeit törölték, csak az NB II-es oda-visszavágók alapján dől el az alapszakasz sorrendje.

A Haladás VSE az NB II. nyugati régiójában az U21-esekkel feltöltött B csoportjában is az élen állt, nincs ez másképp az ötcsapatos felnőttmezőnyben sem. A B csoportra az új lebonyolítás szerint összesen nyolc forduló vár az alapszakaszban, a HVSE ebből már ötöt maga mögött tudhat – veretlenül. Szintén veretlen a szombati ellenfél, a Palota is, de koronavírus-fertőzések miatt sokat halasztott, csupán két meccset játszott le.

Talán a csoport egyik legnagyobb rangadója vár a két csapatra. A szombati találkozójuk előfeltétele, hogy a mérkőzés előtt 72 órán belül elvégzett PCR gyorstesztjük negatív legyen. Ennek a szombathelyiek megfeleltek. (A további fordulók előtt már nem kötelezik tesztre az NB II-es csapatokat.) A HVSE eddigi szereplése várakozáson felüli. Ismert, az előző szezonban még extraligás volt, de a márciusi veszélyhelyzet kihirdetése után röviddel az egyesület feloszlatta a csapatot, és miután önkormányzati segítségre sem számíthattak, még csak nem is egy, hanem két osztállyal lejjebb, az NB II.-be neveztek be. A jórészt középiskolás fiatalok, akiknek U21-esként az NB II-esek között tavaly alig volt sikerélményük, most nagyszerűen helytállnak.

– Összecsiszolódott a csapat, edzésmunkában, taktikai­lag is egyre érettebb, gyorsult is a játék – összegzett dr. Mucsi Péter vezetőedző. – A cél a rájátszást jelentő első két hely valamelyikének megszerzése. Ebben éppen az a két csapat a riválisunk, amellyel még játszanunk kell az alapszakaszban – a Palota és a Tatabánya.

Kiemelt képünkön: Szombaton újra pályára lép a Haladás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában