Sérülés

2021.01.13. 17:10

Sikeres térdműtéten esett át a Haladás-Viktória válogatott középpályása

A Haladás-Viktória FC román válogatott középpályása, Herczeg Andrea sikeres térdműtéten esett át.

Pum András

Megműtötték Herczeg Andreát, azt azonban még nem tudja megmondani, hogy mikor térhet vissza

Fotó: VN

Herczeg Andrea tavaly nyáron, Szegedről igazolt a Haladás-Viktóriához. A 26 éves középpályás volt a fiatalokkal teletűzdelt vasiak egyik vezére az ősszel, 12 bajnokiból 11 alkalommal kezdőként lépett pályára, négy gólt szerzett. Emellett ősszel szerepelt a román válogatottban is, összesen már 37-szer lépett pályára délkeleti szomszédainknál és öt gólt szerzett. A téli szünetben megműtötték a térdét, két-három hónapot kell kihagynia.

– Szeptember 3-án játszottunk idehaza az MTK ellen, utána kezdett el fájni a bal térdem – mondta Herczeg Andrea. – Nem vettem igazán komolyan, igyekeztem többet pihenni, ám a fájdalom csak nem akart elmúlni, sőt, egyre erősebb lett. Én azonban továbbra is edzettem és játszottam, lehet, hogy túl is erőltettem a térdem, de nem vagyok az a típus, aki az első fájdalom után sérültet jelent.

Megműtötték Herczeg Andreát, azt azonban még nem tudja megmondani, hogy mikor térhet vissza
Fotó: VN

November 25-én, a Kelen elleni bajnoki volt az utolsó, amelyen játszottam, majd elutaztam a román válogatott edzőtáborába, ahol a horvátok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készültünk. A meccs a koronavírus miatt végül elmaradt, de én amúgy sem tudtam volna pályára lépni, mert az első edzés után annyira begyulladt, megdagadt a térdem, hogy kénytelen voltam kiállni. Emellett a lépcsőn is alig bírtam fel és lemenni. Nincs mit szépíteni, addig bírta a térdem és nem tovább.

- Az MRI vizsgálat megállapította, hogy a külső meniszkuszból letörött egy darab, emellett négyes fokú porckopásom is volt, olyannyira eltűnt a porc, hogy szinte összeért a két csont. Nem kerülhettem el a műtétet. Vasárnap feküdtem be Budaörsre, kedd délelőtt dr. Majzik Ernő megműtött, húsz percig tartott a beavatkozás és aznap haza is engedtek. Tíz napig, amíg a varratokat nem szedik ki, teljes pihenőt írt elő számomra a doktor úr, addig Romániában leszek. Ezután kontollra megyek, majd ha minden rendben lesz – már Szombathelyen – elkezdem a gyógytornát. Azt még nem tudom megmondani, mikor futballozhatok ismét, a műtéttől számítva körülbelül két-három hónap múlva játszhatok. A tavaszi szezon március közepén kezdődik, az első néhány fordulót biztosan kihagyom.

- Nyilván nem örülök, hogy így alakult, de ősszel amikor már éreztem, hogy baj van, abban bíztam, hogy a téli szünetig valahogy kihúzom. Majdnem sikerült, csak az utolsó FTC ellen meccset kellett kihagynom. Sajnálom a sérülésem, de még jobban, hogy a vírus miatt az őszünk nem úgy alakult, ahogy elterveztük. A Fradi és a Diósgyőr elleni döntetlen és a szegedi győzelmünk után beütött a vírus, meghatározó játékosok dőltek ki. Nem tudtuk tartani korábbi formámat, olyan meccseket buktunk el, amelyeket komplett csapattal szerintem hoztunk volna. Egyszóval frusztráló volt az elmúlt félév. Noha új voltam a csapatban, rám és rutinosabb társaimra dupla teher hárult. Szerintem a baj még jobban összekovácsolta a csapatot, egymásért küzdöttünk, remek a közösség nálunk. Ami a saját teljesítményemet illeti, igyekeztem a csapat segítésére lenni, szerintem nem is ment rosszul a játék, már csak azért is így gondolom, mert a román válogatottba is mindig meghívtak, alapemberré kezdtem válni. Remélem tavasszal mihamarabb visszatérhetek és teljes kerettel megmutatjuk, mi vagyunk képesek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában