kézilabda

2021.01.26. 20:42

SZKKA: a Vác a vendég

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 8. fordulójából elmaradt mérkőzést pótol a Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia: szerdán 16 órakor a Vácot fogadja a Haladás Sportcsarnokban.

Tóth Gábor

Az SZKKA kisebb gödörben van, három vesztes bajnokit (MTK, Alba Fehérvár, FTC) tudhat maga mögött és a kupából is kiesett (DKKK). A bennmaradásért küzdő, utolsó előtti helyen álló szombathelyi alakulatra nehéz ellenfél vár, a Vác ugyanis stabil középcsapat, hat győzelemmel, öt vereséggel hetedik a 14 együttest felvonultató tabellán. Ráadásul remek formában van, előző két meccsét (Érd, Békéscsaba) biztosan nyerte. Nem mellesleg a Vác a nemzetközi porondon, az Európa-ligában is vitézkedik. A Vác játékosai közül Lakatos Rita, Helembai Fanni, Kácsor Gréta is ott volt a magyar válogatottal a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságon.

– Egy lendületes, fiatal, mégis komoly hazai és nemzetközi rutinnal felvértezett csapatot fogadunk, egy régóta együtt játszó, összeszokott társaságot – jelezte Marosán György, a Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es női kézicsapatának trénere. – Ellenfelünk masszív, szervezett csapat. Remekül, agresszívan védekezik, zömében labdaszerzésekből indítja a gyors támadásait. A játékosai előszeretettel vállalják fel az egy az egy elleni párharcokat. Vagyis nálunk a támadásnál kell, hogy kezdődjön a védekezés: jól, gólokkal kell befejeznünk a támadásainkat, különben nem lesz időnk visszarendeződni védekezésben. A Vác kiváló lövőkkel, villámgyors szélsőkkel rendelkezik – erre épít is. Becsülettel felkészültünk, megpróbálkozunk a bravúrral, győzni szeretnénk – jelen helyzetünkben szükség van a bravúrokra is. Ugyanakkor vannak gondjaink, hiszen három alapemberünk is sérült, Biljana Bandelier, Virág Noé­mi és Pődör Blanka játékára sem számíthatok. Sajnos vékony a keretünk, így minden egyes hiányzó komoly érvágás – ráadásul sűrű a programunk, hiszen egy hét alatt három meccset játszunk. De megpróbáljuk megoldani a feladatot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában