Vírus után fejesgól

2021.02.02. 07:00

A Haladás védője, Mocsi Attila bízik a sikeres folytatásban

A Haladás NB II.-es labdarúgócsapatának U21-es válogatott védője, Mocsi Attila szerint, bár együttese kikapott a Gyirmóttól, a második fél­idei játékra lehet építeni.

Pum András

Haladás fc -Gyirmót fc , nb2.es bajnoki mérkőzés, 20210131, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A Gyirmót elleni 3-1-es vereséggel kezdte a tavaszi szezont a Szombathelyi Haladás. Mátyus János együttese a második félidőben szinte lefocizta ellenfelét, mégsem sikerült pontot mentenie, a kisalföldiek 3-1-re nyertek. A vasiak gólját a belső védő, Mocsi Attila szerezte. A 20 esztendős futballista a saját kapuja előtt is jól teljesített, sok vendégtámadást megakasztott.

– Belülről úgy éreztem, az első félidőben sem futballoztunk gyengén, de rosszul jöttünk ki a fordulópontokból – mondta Mocsi Attila. – Gondolok itt a szabadrúgásgólra, amelyet szerintem nem előzött meg szabálytalanság. Nekünk ugyan megvoltak a lehetőségeink, ám újabb gólt egy kontrából az ellenfél szerzett. A szünetben arról beszéltünk, hogy nincs még veszve semmi, gyorsan gólt kell lőnünk, és akkor bármi megtörténhet. Ez egy begyakorolt szituáció után sikerült is. A meccs hetében többször gyakoroltuk ezt a figurát. Medgyes Zoltán adta be balról a szögletet, én pedig a rövid sarokra érkezve csúsztattam fejjel a hálóba. Természetesen örülök, hogy védő létemre betaláltam, de mivel a csapat sikere a legfontosabb, ez a gól végül nem sokat ért. Utána is mentünk előre, megvoltak a helyzeteink, de nem sikerült feltennünk az i-re a pontot. A végjátékon még van mit csiszolnunk. Pedig a második félidőben láttam és hallottam, hogy a gyirmóti játékosok megzavarodtak, kár, hogy nem sikerült legalább kiegyenlítenünk. Ki tudja, ha szurkolóink velünk lehettek volna, meg is fordíthattuk volna a meccset. Egy kisebb város csapatánál nem annyira feltűnő a drukkerek hiánya, nálunk viszont nagy és hangos a Haladás-tábor. Ami a saját teljesítményemet illeti, a téli szünetben elkaptam a koronavírust, csak két hete kezdtem el az edzéseket. Ha valaki nekem akkor azt mondja, hogy a

Gyirmót ellen játszom, nem hiszem el. Úgy érzem, ennek fényében jól ment a futball, úgy volt, hogy a betegségem miatt egy félidőt játszom, végül több mint 70 perc lett belőle.

A vasiakra a következő hetekben nehéz sorozat vár. Vasárnap Szegeden bajnokin, az azt követő szerdán Pécsett kupameccsen lépnek pályára, aztán televíziós mérkőzésen a Vasast fogadják az NB II.-ben.

– Ha a második félidei játékunkat nyújtjuk, akkor senkitől sem kell félnünk – jelezte Mocsi. – Sportemberek vagyunk, minden meccsen nyerni akarunk. A vasárnapi meccs után természetesen még csalódottak voltunk, de most már előrenézünk, a két bajnokin hat pontot, a kupában pedig továbbjutást várok!

Kiemelt képünkön: Mocsi Attila amellett, hogy megkeserítette Lencse László életét, gólt is szerzett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában