röplabda

2021.02.26. 22:06

A röplabda-Eb-ért – Bejelentették a helyszíneket, időpontokat

Az Európai Röplabdaszövetség (CEV) bejelentette az idei férfi-­kontinensviadal pontos időpontját és a négy házigazda ország rendező városait.

MTI, HE

Magyarország-Spanyolország, 20190813, Szombathely Savaria kupa röplabda, ut, Vas Népe / Unger Tamás - rm

Forrás: VN

Fotó: Unger Tamás

A CEV közlése szerint a tornára szeptember 1. és 19. között kerül sor, a csoportmérkőzéseket Tamperében, Tallinnban, Krakkóban és Ostravában játsszák, a nyolcad- és negyeddöntőket a csehországi helyszín mellett Gdanskban rendezik, míg az elődöntőket és az éremcsatározásokat egy másik lengyel városban, Katowicében tartják. A 24 válogatottat felvonultató Eb-n négy hatcsapatos csoportban küzdenek majd a résztvevők, mindegyikből az első négy jut a nyolcaddöntőbe.

Egy hete döntöttek már a női Eb időpontjáról és helyszínéről is; azt augusztus 18-a és szeptember 4-e között Belg­rádban, Plovdivban, Zadarban és Kolozsváron rendezik. A kieséses szakaszt a szerb fővárosban és a bulgáriai helyszínen kezdik el, az elődöntőtől pedig már csak Belgrádban lesznek a mérkőzések.

Az Eb-n való részvételre pályázik a magyar férfi- és női válogatott is. A selejtezőket május 7–9. és 14–16. között rendezik. A férfiak első, illetve a nők második négyes tornájának Szombathely lesz a házigazdája. A Koch Róbert vezette magyar férfiegyüttes Portugáliával, Fehéroroszországgal és Norvégiá­val van egy csoportban, míg a női válogatott – amelynek a lengyel Jakub Gluszak a szövetségi kapitánya – a franciákkal, az izraeliekkel és a dánokkal csap össze kétszer az Eb-re jutásért. Mindkét nemnél hét négyes csoport van, a csoportelsők mellett az öt legjobb csoportmásodik juthat még tovább.

Kiemelt képünkön: Legutóbb 2019-ben járt Szombathelyen a magyar női válogatott. Májusban Eb-selejtezőt játszhat az Arena Savariában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában