Futsalderbi

2021.02.08. 07:00

Az alapszakasz-győzelemért harcol a Haladás VSE együttese

Már csak két mérkőzés van hátra az NB I-es futsalbajnokság alapszakaszából – az éllovas Haladás VSE nagy léptekben halad az alapszakasz- győzelem felé.

Tóth Gábor

Haladás - Ftc futsal, bajnokimérkőzés, nb1, ut, 20201115, Vas Népe / Unger Tamás gólöröm, Dróth

Fotó: Unger Tamás

A listavezető Haladás eddig parádés szezont tudhat maga mögött: a mezőnyben egyedüli veretlen csapatként várja a pontvadászat folytatását. A zöld-fehér együttesnek már csak két mérkőzése van hátra az alapszakaszból: február 11-én, csütörtökön fogadja a nagy rivális Berettyóújfalut, majd február 15-én, hétfőn az Újpest vendége lesz – nagy valószínűséggel a csütörtöki derbi dönt az alapszakasz-győzelemről. A Haladás (14 győzelem/ 2 döntetlen/0 vereség) 44 pontot számlál, míg a második helyen álló Berettyó (14/1/1) 43-at – ha a HVSE nyer, akkor az utolsó játéknap eredményétől függetlenül az élen zárta az alapszakaszt. A felsőházba az első öt helyezett jut be, mindenki visz magával pluszpontokat, mindenki játszik oda-vissza mindenkivel. Így nyolc forduló után kialakul az 1–5. sorrendje. Az első két csapat vívja az egyik fél három megnyert meccséig tartó bajnoki döntőt – az első helyezett kezdi otthon a párharcot. A harmadik és a negyedik pedig a bronzéremért harcol a folytatásban – itt két megnyert meccsig tart a csata. A tervek szerint a Haladás február 21-én hazai pályán, a Kecskemét ellen kezdi a felsőházat.

A HVSE még áll a kupában is, a Nyírgyulaj a negyeddöntős ellenfele. A két meccses párharcot a tervek szerint március végén, április elején vívják a felek – a győztes bejut a négyes döntőbe (a Final Fourt május 22–23-án rendezik, de helyszíne még nincs).

– Egyértelműen az élen akarjuk zárni az alapszakaszt, majd ezt a pozíciót megtartva első helyezettként, pályaelőnyből szeretnénk kezdeni a bajnoki döntőt – szögezte le Pálmay Tamás, a HVSE futsal szakágvezetője. – A kupában pedig a címvédés a célunk. Ám a sok halasztott meccs miatt nagyon sűrű lesz a bajnokság hajrája. Egy sérülés, betegség, eltiltás komoly következményekkel járhat – észnél kell lenni. És azt sem tudjuk, mikor térhetnek vissza a nézők a lelátóra – márpedig nekünk hatványozottan számítanak a szurkolóink.

Kiemelt képünkön: Gólöröm Haladás-módra – eddig jól teljesít a csapat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában