Kemény fából faragták a védőt

2021.02.16. 19:29

Devecseri Szilárd szombaton még nem tudott edzeni, vasárnap játszott

A Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatának védője, Devecseri Szilárd kisebb sérüléssel vállalta a Vasas elleni bajnokit.

Pum András

Haladás fc -Dvsc nb 2 bajnoki mérkőzés, 20201129, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Devecseri Szilrd

Forrás: VN

Fotó: Unger Tamás

Nem hozott szemet gyönyörködtető játékot és gólokat a vasárnap esti Haladás–Vasas (0-0) mérkőzés. Nagy taktikai csatát és küzdelmet viszont igen. Mindkét csapat tud a vasárnap estinél sokkal jobban is futballozni, ezúttal mindkét gárdán az látszódott, hogy ugyan elsődleges célja a győzelem, de adott esetben a döntetlen sem kudarc. A szombathelyiek csapatvédekezése és a közvetlen védelme szinte 90 percen keresztül hibátlanul működött. A hátsó alakzat tagjait – a kapus Verpeczet és a védőket, Schimmert, Mocsit, Devecserit, Bosnjakot – külön dicséret illeti, hiszen állták a sarat, stabilan védekeztek, és Devecseriék levették a pályáról a Radó András–Feczesin Róbert duót. Pedig egyáltalán nem volt biztos, hogy Devecseri futballozhat vasárnap este, a védő a szombat délelőtti edzést sérülése miatt csak az oldalvonal mellől nézhette végig, a vasárnap délelőtti átmozgató tréningen viszont már részt vett – este pedig a vasiak egyik legjobbja volt.

– A pécsi kupameccsen rúgást kaptam a bal lábamon a sarokcsontomra, amitől rendesen be is dagadt a bokám – mondta Devecseri Szilárd. – Kiderült, csonthártyagyulladásom van, még a csukámat sem tudtam felhúzni. Megpróbáltam kezelgetni, gyógyítgatni, és mivel egyre jobb lett, a vasárnap délelőtti edzésbe beszálltam. Minimálisan az esti meccsen is fájt ugyan, de ettől még vállaltam a játékot. Tudtam, hogy az adrenalinszintem úgyis az egekben lesz, az pedig eltompítja a fájdalmat. Sajnos a meccsen azért több olyan szituáció is akadt, amelyeket másként kellett volna megoldanom. Elsősorban apró technikai hibákat vétettem, amelyeket – ha normálisan tudtam volna edzeni – nem követek el. A jó védekezés nem csak a védelem dicsérete, csapatként működtünk együtt, egységesek voltunk, támadóink is remekül védekeztek, ha kellett, egymást is kisegítettük. Kontrákból pedig voltak lehetőségeink, nüanszokon múlott a pontos befejezés, a gól. Az látszott, hogy egyik csapat sem akar gólt kapni. Sok melót tettünk a meccsbe, senkin sem láttam, hogy fáradt lenne – remekül bírtuk erővel. Jómagam legtöbbször középen Feczesinnel találkoztam, vele nagy csatákat vívtunk. Nem nyertünk ugyan, de egy jó erőkből álló Vasas ellen nem vallottunk szégyent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában