Öt Haladás-játékos

2021.02.01. 18:39

Eb-selejtező előtt a futsalválogatott

A magyar futsalválogatott szerdán 14 órakor Fehéroroszországot fogadja Európa-bajnoki selejtezőn a Vasas csarnokában – öt Haladás-játékos kapott behívót a nemzeti csapatba.

Tóth Gábor

Fotó: Cseh Gábor

Turzó József szövetségi kapitány csapata a világ szűk élmezőnyéhez tartozó Kazahsztánnal, az európai elitbe tartozó Fehéroroszországgal, valamint a szerényebb erőt képviselő Izraellel került egy selejtezőcsoportba. Ahhoz, hogy a magyar válogatottnak esélye legyen kijutni a 2022-es hollandiai Eb-re, e három csapat közül legalább kettőt meg kell előznie – úgy, hogy a kazah–fehérorosz páros ellen egy-egy győzelem is a bravúr kategóriájába tartozik.

A sorozat első mérkőzésén a koronavírus által megtizedelt, tartalékos, kényszerből megfiatalított magyar együttes 5-0-ra kapott ki a kazahok vendégeként. A fehéroroszok 3-0-ra nyertek Izraelben. Vagyis ha a magyar együttes versenyben akar maradni, akkor valahogyan le kell gyűrnie Fehéroroszországot. A magyar válogatott január 28-án, csütörtökön kezdte meg a felkészülést a szerdai találkozóra. A Haladás NB I-es futsalcsapatából a megszokott módon Alasztics Marcell, Dávid Richárd, Hajmási Milán, Vas Ádám és Dróth Zoltán kapott behívót a nemzeti csapatba.

– A keretből sokan átestek a koronavírus-fertőzésen az elmúlt egy-két hónapban, ez és a hosszabb kihagyás alaposan megviselte a játékosokat – nyilatkozott a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján Turzó József szövetségi kapitány. – Mindenkinek utol kell érnie magát, ez lesz az összetartásunk egyik fontos feladata. Emellett igyekszünk taktikailag is fejlődni. A fehéroroszok nagyszerűen védekeznek és erősek pontrúgásokban, utóbbira nagyon fel kell készülnünk, előbbi miatt pedig extra teljesítményekre lesz szükségünk a támadójátékban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában