Erőltetett menet

2021.02.10. 07:00

Falco KC: egy hét pihenő a keretnek

Egy hét pihenőt kaptak a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárcsapatának játékosai.

Tóth Gábor

Falco Kc -Kecskemét kc 20210130, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás csapat

Fotó: Unger Tamás

Erőltetett menet, sűrű időszak van a Falco KC mögött: a 2021-es esztendőben 11 mérkőzést játszott a csapat, kilenc bajnokit és két Bajnokok Ligája-összecsapást. A listavezető szombathelyi alakulat a 11 fellépéséből kilenc alkalommal győztesen hagyta el a pályát – utóbbi öt bajnokiját zsinórban megnyerte. Vagyis ráfér egy kis frissítés a csapatra. Kihasználva a válogatott-összetartás és az Európa-bajnoki selejtezők miatt beiktatott bajnoki szünetet, Gasper Okorn vezetőedző egy hét pihenőt engedélyezett a játékosainak. Így ezen a héten nincs csapatedzés, mindenki egyéni edzésterv alapján tartja karban magát. A légiósok közül Evan Bruinsma és Kyan Anderson hazautazott, Boris Barac és De’Quon Lake viszont maradt Szombathelyen. Az első közös edzést február 15-én tartja a szakmai stáb.

Természetesen más a helyzet Váradi Benedek, Perl Zoltán, Keller Ákos és Benke Szilárd esetében – e négy játékos ugyanis vasárnap már csatlakozott a válogatotthoz, mind a négyen benne vannak a szűkített keretben is. Ráadásul négy Eb-selejtezőt játszanak Kijevben, február 18-án, 19-én, 21-én és 22-én is pályára lépnek. Ők február 24-én csatlakoznak ismét klubcsapatukhoz.

Kyan Anderson combsérülés miatt az előző öt bajnokit kihagyta. A klub tájékoztatása szerint a felépülése jól halad. Talán a Falco soron következő bajnokiján – február 27-én, szombaton, hazai pályán az Oroszlány ellen – már pályára léphet.

Sövegjártó Ábel még a szezon előtt szenvedett Achilles-­ín-szakadást egy kerékpáros-­baleset következtében – meg is műtötték a saját nevelésű, 18 esztendős játékost. A felépülése, a rehabilitációja a tervezett ütemben halad. Már futhat, konditermi edzéseket végez, labdás foglalkozáson azonban még nem vehetett részt a csapattal.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 17 bajnokit vívott, 14 győzelemmel, három vereséggel a tabella éléről várja a pontvadászat folytatását. Még kilenc alapszakaszmeccs vár az együttesre.

Kiemelt képünkön: Fárasztó, de eredményes időszak van a sárga-fekete csapat mögött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában