asztalitenisz

2021.02.15. 21:27

Két napon keresztül pattogott a labda Szombathelyen

Két-két győzelemmel és vereséggel a második helyen zárta Szombathelyi AK-Sportiskola női csapata az NB I-es asztalitenisz-bajnokság északnyugati csoportjának hétvégi négy fordulóját.

Pum András

20210213 SZAK - Kanizsa Sörgyár II asztalitenisz mérkőzés, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A női NB I-es asztalitenisz-bajnokság négy régiójának mérkőzéseire ősszel és tavasszal is egy-egy helyszínen került sor. Az északnyugati régió őszi körét öt csapat részvételével tavaly októberben Tatán bonyolították le. A tavaszi négy fordulót pedig szombaton és vasárnap a SZAK- Sportiskola rendezte a Szombathelyi Asztalitenisz-csarnokban. Mindkét napon egy-egy győzelmet és vereséget gyűjtöttek be a vasiak, akik így hétvégén és összesítésben a bajnokságban is a második helyen végeztek.

Kanizsa Sörgyár SE II.–SZAK-Sportiskola 3-7.

A tartalékos Nagykanizsa 2-2-ig tartotta a lépést a SZAK-kal. A folytatásban viszont már csak egyetlen játszmát buktak a szombathelyi lányok és könnyű győzelmet arattak. Győzött: Orosz 3, Rónafalvi 2, Sándor 2.

 

SZAK-Sportiskola-Tatai AC 4-6.

A hajráig úgy tűnt, hogy a vasiak nyerik a mérkőzést, de 4-2-es vezetésük után érthetetlenül megtorpantak. Egymás után veszítették el a szoros összecsapásokat, így lett a már győztesnek hitt meccsből bosszantó vereség. Győzött: Orosz 2, Rónafalvi 1, Orosz–Rónafalvi.

SZAK-Sportiskola-Ajkai ASE 4-6.

Az őszi döntetlen után hasonló eredményt ígért a papírforma. Sajnos a hazaiak legjobb játékosa – Orosz Sára – sérüléssel küszködve lépett asztalhoz, így nem tudta megnyerni utolsó meccsét. Győztek: Orosz 2, Rónafalvi 1, Sándor 1.

Club Aréna Győr–SZAK- Sportiskola 4-6.

Az utolsó fordulóban ismét nagyot csatáztak a hazaiak, és úgy tudtak nyerni, hogy elveszítették a páros mérkőzést. Egyéniben azonban mindhárom szombathelyi játékos jól teljesített. A két csapat legjobbja az utolsó körben találkozott, fontos volt, hogy Orosz Sára legyőzte Szvitacs Alexát. A SZAK második helyen zárta a hétvégét és a bajnokság alapszakaszát is. Győzött: Orosz 3, Sándor 2, Rónafalvi 1.

– Két nap alatt lejátszani négy bajnoki fordulót komoly kihívás minden csapatnak – értékelt Szarka Tibor, a szombathelyiek edzője, elnöke. – Egyetlen fájó momentum volt számunkra, hogy kikaptunk a Tatától. Ez a csoportgyőzelmünkbe került.

A bajnokság alapszakasza tehát véget ért, a rájátszás júniusban kezdődik – egyelőre nem tudni, milyen szisztéma szerint.

Kiemelt képünkön: A vasiak párosa, Orosz Sára (jobbról) és Rónafalvi Petra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában