Labdarúgás

2021.02.04. 19:42

Lipóti napok után az Oross Márton vezette U19-es válogatott

Mindkét felkészülési mérkőzését elvesztette az Oross Márton szövetségi edző irányította U19-es labdarúgó-válogatott.

Pum András

20201019 Szombathely Merkantil Bank Liga NB II. 12. forduló: SZOMBATHELYI HALADÁS - WKW ETO FC GYŐR labdarúgó mérkőzés Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: Berki István, DEBRECENI ZALÁN

Fotó: Cseh Gábor

A korábbi Haladás-támadó, a legutóbb az Illés Akadémián dolgozó Oross Mártont tavaly október elején nevezték ki az U19-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzőjévé. A szakember vasárnaptól szerdáig négynapos lipóti összetartásra hívta össze a keretet, melynek tagja volt az Illés Akadémián nevelkedett, immáron a Szombathelyi Haladás három játékosa, Debreceni Zalán, Kállai Kevin és Tóth Milán is. A magyar együttes a mini edzőtáborban a tréningek mellett két felkészülési találkozót is vívott.

Először kedden a szlovákok, majd szerdán az NB II-es Csákvár ellen játszott. A szlovákok elleni összecsapás volt szövetségi edzőként Oross Márton első nemzetközi meccse, az U19-es csapatnak pedig másfél év után szintén az első. A találkozón Debreceni Zalán kezdőként 85 percet játszott, Kállai Kevin végig a pályán volt, míg Tóth Milán a 60. percben, csereként állt be. A küzdelmes, mindkét oldalon több helyzetet hozó találkozón a szlovákok 1-0-ra nyertek.

A másnapi második meccsen a Csákvár ellen játszottak a magyar fiatalok, ezen a mérkőzésen – mivel előző nap Debreceni szinte végigjátszotta a meccset, míg Kállai 90 percen át a pályán volt – a szombathelyiek közül csak Tóth Milán kapott lehetőséget. A támadó a meccs elejétől a végéig a pályán volt, gólt nem szerzett, a magyar U19-es válogatott pedig 3-2-re kikapott.

A magyar együttes legközelebb felkészülési mérkőzésen február 17-én a Haladás Stadionjában Horvátország korosztályos együttesét látja ven­dégül.

Kiemelt képünkön: A Haladás bal oldali védője, Debreceni Zalán a szlovákok elleni meccsen 85 percet játszott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában