asztalitenisz

2021.02.21. 20:22

Magabiztos CVSE-győzelem

Magabiztos győzelemmel folytatta az extraligás bajnokságot a CVSE-Swietelsky Future FM férfi asztalitenisz-csapata.

Horváth Erika

Cvse aszatlitenisz, 20200918, ut, Celldömölk, Vas Népe / Unger Tamás David Serdaroglu, Fazekas Pter

Fotó: Unger Tamás

CVSE-Swietelsky Future FM–Komlói Bányász 6-1. – Celldömölk, zárt kapuk mögött, férfi asztalitenisz Extraliga-mérkőzés, vezette: Segyevi S., Bódi B. Páros: Fazekas, Serdaroglu–Németh J., Sabján 3:0 (1,10, 7) (1-0). Egyéni: Kriston–Sabján 3:0 (4, 7, 4), Serdaroglu–Németh J. 2:3 (9, -9, -7, 5,-8). Fazekas–Varga S. 3:1 (5,-8, 3, 4), Kriston–Németh J.3:0 (10, 9, 4), Fazekas–Sabján 3:0 (1, 7, 5), Serdaroglu–Varga S. 3:0 (3, 3, 4) (6-1).

A Extraliga ötödik helyén tanyázó Komló volt az éllovas celldömölkiek vendége pénteken délután. Egyértelműen a nyolcszoros bajnok vasi csapat volt a találkozó esélyese. Eszerint alakult már a párosmérkőzés is, Fazekas Péter és David Serdaroglu három szettben intézte el a Németh János–Sabján Gergely duót, amelyben utóbbi kezét fájlalta és gyengébben is játszott a megszokottnál. Kriston Dániel is hamar rövidre zárta a Sabján elleni csatát, a vendégek legjobbjával, Németh Jánossal viszont öt szettre kényszerült a celliek osztrák légiósa, Serdaroglu, és a döntő játszmában alulmaradt.

De ennél több babér nem termett a komlóiaknak. Varga Sándor egy szettet még elvett Fazekastól, de a második egyéni körben már mindhárom meccs 3:0-ás celli sikert hozott.

A papírformának megfelelően könnyen nyert a CVSE, és ezzel megerősítette első helyét a tabellán. Győzött: Fazekas 2, Kriston 2, Serdaroglu 1, Fazekas–Serdaroglu páros, illetve Németh J. 1. Legközelebb március 7-én játszik extraligás bajnokit a CVSE, a Szegednél vendégeskedik. Az a meccs már nehezebb diónak ígérkezik.

Kiemelt képünkön: David Serdaroglu (balról) és Fazekas Péter uralta a párost

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában