kosárlabda

2021.02.27. 20:00

Magabiztos Falco KC – Szemernyi gondot sem okozott a vendég Oroszlány

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 25. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely nagyon simán verte a vendég Jászberényt.

Tóth Gábor

Fotós: © Unger Tamás

A hazaiaktól Benke Szilárd hiányzott sérülés miatt. A mérkőzés dr. Andits Tamás emléke előtt tisztelegve egyperces gyászszünettel kezdődött – a Falco volt csapatorvosa a napokban halt meg koronavírus-fertőzésben.

A találkozót 5-0-val kezdte a Falco, és a folytatásban is lendületben maradt (3. perc: 9-2). Korán időt kért a vendég, de nem sikerült megváltoztatni a játék képét. A Falco jól szedte a lepattanókat, sok labdát szerzett, gyorsabban játszott, szinte minden támadását kosárral zárta (7. perc: 21-10). Az etap hajrájában pályára lépett a hosszú sérüléséből felépülő Anderson is. A vendégek kétségbeesetten elengedett távoli dobásokkal próbálták tartani a lépést, de nem bizonyult jónak ez a taktika. Egyre nőtt a hazai előny. Lake dudaszós triplája zárta az első negyedet, 16 ponttal nyert meg a játékrészt a roppant összeszedett, motivált Falco. Próbálta rendezni a sorait, a védekezését a vendég, igyekezett agresszívabban játszani, de nem tudta belassítani a szombathelyi együttest. Gyorsan átlépte a 20 pontot a különbség (13. perc: 37-16). A vendég szinte csak büntetőből tudott gyűrűbe találni. Amikor ismét időt kért az oroszlányi kispad, már nagyon úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés sorsa – meglehetősen korán (18. perc: 48-26). Ráadásul Okoron mester szorgalmasan forgatta a csapatát, senkinek nem kellett megszakadnia hazai oldalon. A Falco nyugodtan vonulhatott nagyszünetre (20. perc: 52-31).

A második félidőt kissé kényelmesen kezdte a Falco, ezt kihasználva 10-2-es rohammal nyitott az OSE (24. perc: 54-41). Okorn mester pedig időt kért. Visszatérve a pályára Perl vetett véget a hosszú hazai gólcsendnek. Nehezen talált vissza a helyes útra a Falco – érezhetően elkapta a fonalat, belelkesedett az Oroszlány. Keller Ákos triplája után azonban ismét 20 ponttal vezetett a szombathelyi együttes (27. perc: 66-46). Helyreállt a rend. A negyedik negyednek már különösebb jelentősége nem volt (30. perc: 70-51). De a hazai játékosok láthatóan élvezték a meccset, szebbnél szebb megoldások után került az oroszlányi gyűrűbe a labda. Múlta a percek, és a Falco kissé kiengedett, így azért az igazán nagy kiütést elkerülte az Oroszlány. A szombathelyieknél kapott mindenki bőven lehetőséget, és mindenki szerzett pontot. A meccset stílszerűen Lake parádés zsákolása zárta.

Jegyzőkönyv

Faco-Vulcano Energia KC Szombathely–OSE Lions 91-71 (31-15, 21-16, 18-20, 21-20)

Szombathely, zárt kapuk mögött, NB I-es kosárlabda-mérkőzés, vezette: Tözsér D., Tóth C., Török R.

Falco: Váradi 9/3, Doktor 6/3, Perl 19/3, Bruinsma 14/3, Keller 13/3. Csere: K. Anderson 8, Lake 12, Dancsecs 6/6, Barac 3, Kovács B. 3/3. Edző: Gasper Okorn.

OSE: Abell 9, Washington 10, Bíró 6, Kucsora 5/3, Bailey 15/6. Csere: C. J. Anderson 5, Mucza –, Illés 9/3, Morgan 2, Garamvölgyi 7, Anda 3. Edző: Sebastjan Krasovec.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 9-2. 7. perc: 21-10. 13. perc: 37-16. 18. perc: 48-26. 20. perc: 52-31. 24. perc: 54-41, 27. perc: 66-46. 30. perc: 70-51. 36. perc: 80-64.

Simán, a vártnál talán könnyebben nyert a Falco – a mérkőzés nagy részében a két csapat nem volt egy súlycsoportban.

Gasper Okorn: – Rossz érzései voltak a mérkőzést megelőzően, hiszen hosszú kihagyás után léptünk pályára, és sérülés miatt nélkülöztük Benkét – szerencsére a fiúk az első félidőben minden aggodalmamat eloszlatták. A harmadik negyed eleje nem tetszett, de aztán gyorsan rendeztük a sorainkat, korán lezártuk a meccset. Elégedett vagyok a látottakkal, az eredménnyel!

Sebastjan Krasovec: – A jobb csapat nyert – és az a csapat, amelyik jobban akarta a győzelmet. Rendre nagy rossz mentalitással lépünk pályára idegenben, most is úgy tűnt, mintha nem is hinnénk a győzelemben. A Falco 25 gólpasszt adott, mi 13-at – ez is jól mutatja, hogy melyik csapat játszott igazi csapatként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában