Rangadót nyert a Haladás

2021.02.22. 22:59

Megkezdődött az NB II-es röplabdabajnokság rájátszása

Legyőzte legnagyobb riválisát, a Palotát a Haladás VSE női röplabdacsapata az NB II-es felsőházi rájátszás nyitómeccsén.

Horváth Erika

Hvse-Palota másodosztályú röplabda mérkőzés, mérkőzés, 20210220, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Forrás: VN

Fotó: Unger Tamás

Haladás VSE–Palota VSN Kft. 3:1 (7, 22, -22, 23). – Szombathely, zárt kapuk mögött, NB II-es női röplabda felsőházi rájátszás, vezette: Takács Á., Kovács R.

Haladás: Csóka, Zoltán, Sajben, Blázsovics, Takács B., Németh B. Csere: Kiss D. (liberó). Edző: dr. Mucsi Péter.

Az alapszakasz nyugati A csoportjában a Palota végzett az első, a Haladás a második helyen. A két csapat egymás elleni szezonbeli mérlege egy-egy győzelem és vereség. Egyiknek sem volt mindegy, hogyan indítják a rájátszást, hiszen a négyes csoport első helyezettje küzdhet majd csak tovább az NB I-ért. Nos, a Haladás fergetegesen indított. Bejöttek az erős nyitások, de pontos volt a mezőnyben és tudatosan támadott – minden pályára lépő játékosa nagyszerűen röplabdázott. A ledermedt rákospalotaiak 6-0 után szerezték meg első pontjukat, s az időkérések és cserék sem segítettek rajtuk, hét pontot sikerült gyűjteniük az első játszmában (25-7). A folytatásban azonban már magukra találtak a vendégek – igaz, a zöld-fehéreknek már nem voltak olyan erősek a nyitásaik, illetve sokat el is rontottak. A folytatásban igazi kiélezett rangadót vívott a két csapat. A második játékrészt úgy tudta megnyerni 25-22-re a Haladás, hogy nem adta ki a kezéből az irányítást, bár többször is egyenlítettek a fővárosiak. A harmadik szettben vezetett először a Palota (9-10), és a 25. pontig is először jutott (22-25). A negyedik játszma elején még kevésbé volt szervezett a hazaiak játéka, de 11-13 – és egy időkérés – után rendezték a soraikat, aminek meg is lett a gyümölcse: le tudták zárni a meccset (25-23) – és így három bajnoki pontot érő győzelmet arattak.

A Szombathelyi Egyetemi SE női csapata a Veszprém elleni mérkőzését betegség miatt elhalasztotta.

Kiemelt képünkön: Az extraligás csapatban is szereplő Takács Bernadett sérülés és hosszú kihagyás után egyre jobb formának örvend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában