Hatig jutott a Körmend

2021.02.24. 07:00

Megyei I.: győzött a Sárvár, a Vép, valamint a Király is

A 16. forduló mérkőzéseit rendezték a labdarúgó megyei I. osztályban.

Tóth Judit

20210220 Vép-Szentgotthárd labdarúgó mérkőzés, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Csepregi SE 1-1 (1-1). – Celldömölk, zárt kapuk mögött, vezette: Ár­pád A.

CVSE: Osvald – MARSAI, Enyingi, Göntér, Szuh, Dobson (Döbrente), KESZEI Ta., Manganelli, Kovács A. (Tóth L.), Keszei R. (Péter), Galo­vich. Edző: Kelemen Kornél.

Csepreg: Farkas B. – Kótai, Steiner M., Nika M. (Takács), Pócza, Simon, Nika B., Kossuth, Lukács (Horváth P.), Steiner C., Németh O. (Tájmel). Edző: Steiner Zsolt.

Gólszerzők: Marsai, ill. Lukács.

Kiállítva: Göntér (71., CVSE).

Ahazaiak kezdtek aktívabban, a vezetést is megszerezték. Ezt követően sem adták alább a celliek, lendületben maradtak, de a 45. percben egy potyagóllal egyenlített a Csepreg. A CVSE próbálta mozgósítani minden erejét, hogy ismét előnyhöz jusson, de támadásban pontatlan volt, így egy pontot elvittek a vendégek. A Csepregnél mindenki jól teljesített. A hazaiak kifogásolták a játékvezető ténykedését, aki elmaradt 11-esekkel, téves ítéletekkel befolyásolta az eredményt.

Körmendi FC–Lorry GM Kft. Szarvaskend 6-0 (3-0). – Szentgotthárd, zárt kapuk mögött, v.: Papp Á.

Körmend: Takács (Czeglédi) – Sipos G., Buti (Varga L.), Németh M. (Köntés), Sály (Simon), Majtényi, Horváth N. (Tompa), Sipos B., Tóth M., Péter, Balogh. Edző: Kurucz Ádám.

Szarvaskend: Gáspár – Velekei, Nagy Á., Tóth G., Tóth A., Jóna, Németh T., Földes, Smolczer, Görcsi (Wolf), Kopfer. Edző: Vaspöri Zoltán.

G.: Sály (3), Sipos B. (2), Sipos G.

K.: Németh T. (68., Szarvaskend), Tóth G. (90., Szarvaskend).

A tavalyi fiaskó után re­vans­hangulatban fogadta a Kör­mend a Szarvaskendet. A végig mezőnyfölényben futballozó hazai csapat magabiztosan nyert, kicsit visszavágva ezzel a tavalyi csúfos vereségért. A vendégeknél csúnya sérülést szenvedett Tóth András, akinek ezúton kíván jobbulást a körmendi együttes.

Király SE–Schott Lukácsháza SE 2-1 (2-0). – Újperint, zárt kapuk mögött, v.: Sebesi P.

Király: Király – SZALAY, Takács (Hujber), Subicz, Kalmár (Marton), KUDRON (Kondákor), Reseterits (Hegedűs), Kiss K., Devecseri, Kovács Zs. (NÉMETH D.), HALMOSI. Edző: Hegyi László.

Lukácsháza: Horváth K. – Szentkúti, Vörös, Gombás (Németh Cs.), Szalai (Bolfán), Osztrosits, Gugcsó, Bősze, Németh N. (Varga A.), Dan (Keresztényi), Horváth M. (László). Edző: Sántha Szilárd.

G.: Halmosi, Kudron, ill. Keresztényi.

A hazai együttes hetven percig rendkívül magabiztosan játszott. A Lukácsháza nagy erőket mozgósított, hogy kétgólos hátrányból visszajöjjön mérkőzésbe, így a hajrá nagy küzdelmet hozott. A vendégeknek végül sikerült szépíteniük, de – még ha szerencse is kellett hozzá – a Király örülhetett a győzelemnek.

Vép VSE–Szentgotthárdi VSE 3-0 (1-0). – Újperint, zárt kapuk mögött, v.: Harcsár R.

Vép: Bezdi B. – KOVÁCS D., Görög, Szalai R. (Szalai M.), BEZDI Sz., Beke (Illés), BALIKÓ D., Nagy T., TAKÁCS Á. (Török), Takács M., Balikó M. (Varga O.). Edző: Török Richárd.

Szentgotthárd: Polly (Papp V.) – Báger (Majczán), Gerebics, Kovács T., Latyák, Dancsecz, Gécsek, Sulics (Nyári), Andrejek (Nagy O.), Kapui, Gyécsek (Osvald). Edző: Crenko Bogdan.

G.: Takács Á. (3).

Jól felkészített csapat ellen szerzett értékes három pontot a Vép. A sikerhez jó egyéni teljesítmények kellettek – külön kiemelendő, hogy két meccs után is kapott gól nélkül áll a csapat, ami a védelem teljesítményét dicséri. Takács Ádám először pontrúgásból, majd tizenegyesből talált be, végül egy tetszetős akciógóllal járult hozzá a vépi sikerhez.

 

Büki TK–Sárvár FC 1-3 (1-3). – Bük, zárt kapuk mögött, v.: Bedi T.

Bük: Kamondi – NÉMETH T., Boldizsár (Csonka), Wágner, KOVÁCS Z. (Savanyó), Orbán (Koronczai), Tóth K. (Czirók), Resch, Schimmer, KOMÁLOVICS, Czingráber (Plenár). Edző: Marton Róbert.

Sárvár: Viganó – Kovács Bá. (Kovács Be.), Szabó R., Horváth K. (Pap), Nagy D., Potyi, Tóth M. (Marsai), Fider, Csákvári, Szabó B., Harkai. Edző: Haraszti Zsolt.

G.: Kovács Z., ill. Csákvári (2), Pap.

A hazaiak szereztek vezetést az elején. A vendégek birtokolták többet a labdát, de egyenrangú felek küzdöttek. Mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, ezek közül egyet ki tudott használni a Sárvár, majd egy 11-essel fordított. A második félidőben is nagy volt az iram. A sárváriakat a kapufa és egy kapusbravúr mentette meg a góltól, és ahogy lenni szokott, egy ellentámadás után a Sárvár betalált – ezzel eldőlt a találkozó. A Bük mindent megtett a remek teljesítményt nyújtó sárváriak ellen, de a szerencse nem volt kegyes a nagyon küzdő házigazdával. A játékvezető viselkedése és ténykedése hagyott kívánnivalót maga után.

Egyházasrádóci SE–Jánosháza VSE 1-1 (0-1). – Egyházasrádóc, zárt kapuk mögött, v.: Szabó III. Z.

Egyházasrádóc: Bali – PÉTER, László, Vilics, Molnár L., Németh M. (Molnár I.), Mészáros (Puhr), LUKÁCS Ta. (Horváth V.), Krajczár, NÉMETH K., HORVÁTH P. (Budai). Edző: Lukács Ede.

Jánosháza: Pethő – Szabó L., Závecz, Huszár, Virág (Székács), Palkovits, Niksz, Manganelli, Büki (Németh J.), Nagy B., Balázsi. Edző: ifj. Molnár Károly.

G.: Lukács Ta., ill. Szabó L.

A betegségek és eltiltások miatt foghíjas hazai csapat egy dobogóra esélyes Jánosházát fogadott. A vendégek jó formát mutattak, az első félidőben egy szemfüles szabadrúgásgóllal vezetést is szereztek. A rádóciak előtt is adódott lehetőség, de a gól nem jött össze, a Jánosháza pedig továbbra is veszélyeztetett. A második játékrész elején mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, majd a vendégek jutottak 11-eshez, de a hazai kapus bravúrral hárított. A Rádóc a 80. percben egalizált. Rászolgáltak az egy pontra a hazaiak.

Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE–Rum KSC 3-2 (1-2). – Vasvár, zárt kapuk mögött, v.: Bagoly G.

Vasvár: Tóth K. – BÍRÓ, Horváth A., BERTA, VIN­CZE, Fülöp (Tomanóczy), ELEKES, GOTTHÁRD (Scher­mann), RÉFI, Sinkó, Pálla (Farkas G.). Edző: ifj. Sziffer István.

Rum: Busi – Csonka, Székely, Markó, Máthé (Baumgartner), Szakos, Gyurkó, Szabó D., Koronczai (Schimmer, Németh M.), Horváth Á., Pásti. Edző: Lepár Attila.

G.: Sinkó, Fülöp, Elekes, ill. Máthé, Koronczai.

Gyorsan kétgólos hátrányba került a Vasvár, de még az első félidőben szépíteni tudott. A második játékrészben fizikailag is ellenfele fölé nőtt a vasvári együttes, és nagyot küzdve megérdemelten fordította meg a mérkőzést, ezzel fontos három pontot szerzett.

Rábapatyi KSK–Répce­laki SE 1-1 (1-0). – Bük, zárt kapuk mögött, v.: Mónos J.

Rábapaty: Király – Fehér E., Piros, Dugovics, Szabó A., Csupor, Fehér K. (Gosztolya), Nardai, Kovács Ta., Kovács Ti. (Nagy M.), Könczöl. Edző: Enzsöl Gábor.

Répcelak: Tóth J. – Tóth Do., Vass, De Paula, Tóth Dá. (Tokaji), Ódor B., Sipos, Horváth T., Németh B. (Verasztó), Rácz, Havasi. Edző: Balassa Péter.

G.: Szabó A., ill. Ódor B.

A mérkőzésen a küzdelem dominált. Az első félidőben a Rábapaty pontrúgásból szerzett vezetést. A második felvonásban is mezőnyben folyt a játék, ezúttal a Répcelak talált be, szintén pontrúgásból. Végül igazságos döntetlen született. A hazaiaknál mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Celldömölkről Kelemen Kornél, Körmendről Kurucz Ádám, Újperintről Hegyi László, Vépről Pajor Tamás, Bükről Marton Róbert, Egyházasrádócról Bali László, Vasvárról ifj. Sziffer István, Rábapatyról Dugovics József tudósított.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1.

Sárvár FC

15

12

1

2

58

-

10

37

2.

Vép

15

12

1

2

42

-

11

37

3.

Király SE

16

11

1

4

35

-

17

34

4.

Jánosháza

15

9

3

3

30

-

16

30

5.

Lukácsháza

15

9

0

6

31

-

18

27

6.

Körmendi FC

15

8

2

5

37

-

27

26

7.

Kőszeg

15

8

0

7

32

-

29

24

8.

Rábapaty

15

6

3

6

24

-

34

21

9.

Répcelak

15

5

4

6

28

-

26

19

10.

Egyházasrádóc

15

5

3

7

24

-

33

18

11.

Szarvaskend

15

5

3

7

24

-

44

18

12.

Vasvár

15

5

1

9

22

-

35

16

13.

Celldömölk

15

3

5

7

20

-

23

14

14.

Szentgotthárd

15

3

4

8

21

-

38

13

15.

Rum

15

4

0

11

16

-

41

12

16.

Bük

15

4

0

11

13

-

39

12

17.

Csepreg

15

2

3

10

15

-

31

9

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában