Menetel a Bük és a Sárvár

2021.02.23. 19:16

Mind az öt NB II.-es Vas megyei női kézilabdacsapat pályára lépett

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 13. fordulójában ikszelt a Celldömölk, Körmenden nyert megyei rangadót a Sárvár, győzött a Bük, kikapott a Student.

Tóth Gábor

Mosonmagyaróvári KC U22 – Celldömölki VSE 25-25 (15-12). – Mosonmagyaróvár, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bíró, Koronczai.

CVSE: Tömő – Szomorkovits L. 6/3, Szomorkovits A. 4, Freiberger 4, Szecsődi 5, Füzfa, Győrffy 4. Csere: Balogh V., Geiger 1, Bagics 1, Barabás, Németh E., Marton, Pup S., Győrváry. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Gólzáporral indult a mérkőzés. A folytatásban a vasiak játékát kimondottan sok technikai hiba, főleg eladott labda jellemezte. A Mosonmagyaróvár büntetett, hat találattal meglépett (23. perc: 15-8). A vendégek az első félidő végén felzárkóztak, ugyanis feljavult a védekezésük, a kapusteljesítményük és kapu előtt is pontosabb játékra váltottak. A második félidőben hasonlóan alakult a játék képe, mint az elsőben: a hazaiak rendre két-három góllal vezettek. A mérkőzés utolsó perceiben aztán a CVSE magára talált, és nagy energiákat mozgósítva egyenlített. Sőt, a 60. percben a vezetést is megszerezte, de az utolsó pillanatokban egy hétméteressel egyenlített a hazai csapat.

Körmendi DMTE – Sárvárfürdő Kinizsi SE 21-45 (9-21). – Sárvár, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gajdán, Imre.

Körmend: Dudora – Binecz 1, Herczeg 3, Zsiga 4, Kiskós 2, Horváth D. 4, Cser 1. Csere: Nagy, Anek (kapusok), Őri 1, Bokor 2, Dombóvári, Varga K., Szalai L., Horváth Zs. 2, Somlai 1. Játékos-edző: Kiskós Kitti.

Sárvár: Jurik – Vajda 6, Jenőfi 3, Soós 4, Cser 3, Barcza 6, Szemes 7. Csere: Varga Á. (kapus), Gerencsér 3, Nyári 4, Farkas L. 2, Horváth E. 1, Dávid V., Viganó 2, Szekeres 3, Horváth D. 1/1. Edző: Pupp Adél.

A mérkőzés pályaválasztója eredetileg a Körmend volt, ám terem hiányában Sárváron játszották le a mérkőzést. Mivel a DMTE november óta összesen három alkalommal tudott teremben edzeni, a mérkőzés összképe meglehetősen egyoldalúra sikeredett: a Kinizsi végig vezetve, magabiztosan nyert. A sárvári keret minden egészséges kézilabdázója játéklehetőséghez jutott, sőt gólt is szerzett.

A Körmend minden elismerést megérdemel a sportszerű magatartásáért, azért, hogy ilyen körülmények között is vállalta a játékot, és végig lelkesen küzdött.

Kiskós Kitti: – Köszönjük a sárvári csapatnak, hogy biztosította a mérkőzés helyszínét!

Pupp Adél: – A két együttes nem azonos feltételek mellett készült az elmúlt hónapokban, ami a pályán is látszott. Ettől függetlenül gratulálok a csapatomnak, mert komolyan vette a mérkőzést, és helyenként kimondottan látványos játékot mutatott be!

Győri Audi ETO KC U22 – Büki TK 29-40 (13-17). – Győr, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Holman, Kovács.

Bük: Büki – Kelemen 3, Szabó D. 15, Cseledi, Tóth V. 6, Tamási 3, Baranyai 7. Cserék: Szalai N., Szűcs (kapusok), Szabó N. 4, Gősi 2, Marton, Szekér, Megyeri. Edző: Bölöni Roland.

Az első néhány perc megilletődöttségétől eltekintve jó iramú mérkőzést nyert meg a fiatal Győr otthonában a Bük. Jól működött a vasiak védekezése, de nem volt gond a támadójátékkal sem, jöttek a gólok leindításokból, és a felállt fal sem jelentett akadályt. A második félidőben is egyre nőtt a különbség, a játék minden elemében jobb Bük ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Komárom VSE – Student Comfort Sport Kft. 49-22 (26-10). – Komárom, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Marosi, Pap.

Student: Tállai – Papp P. 5, Szabó N. 7, Nárai 1, Pődör P., Bozzai 3, Vincze 1. Csere: Lőrincz, Nagy N., Málovics 3, Keszei, Kondákor, Kovács V. 2, Kiss B. Edző: Skoda Bence.

A listavezető vendégeként vérmes reményeket nem táplálhatott a fiatal szombathelyi gárda. Inkább részfeladatok megoldására készült – amit mérsékelt sikerrel meg is oldott. Nem egy szintet képviselt a két csapat – sőt, szombathelyi oldalon egy sajnálatos sérülés is problémát okozott.

Kiemelt képünkön: A büki Szabó Dóra 15 gólt szerzett Győrben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában