futsal

2021.02.24. 21:37

Veszélyes debreceni futsalderbi

Az NB I.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának második fordulójában a Haladás VSE a Debrecen vendégeként lép pályára csütörtökön (18.30).

Tóth Gábor

A Haladás Kecskemét elleni hazai 2-1-es küzdelmes győzelemmel, míg a Debrecen a Veszprém vendégeként kiharcolt értékes 3-3-as döntetlennel kezdte a rájátszást. A szombathelyi csapatot Sziffer András másodedző irányította a vasárnapi meccsen, ugyanis Calvo Rodriguez Juan Ramon nem érzete jól magát a hétvégén, ezért elővigyázatosságból nem ült le a kispadra, nem ment a csapat közelébe. Azóta kiderült, hogy a tréner megfertőződött koronavírussal. Aki érdeklődésünkre elmondta, csupán enyhe tünetei vannak, jól viseli a kialakult helyzetet.

– Juan mester edzésterve alapján készültünk fel a DEAC elleni összecsapásra, az ő általa kigondolt taktikát követjük majd Debrecenben – jelezte Sziffer András. – Sajnos a sérültjeink továbbra sem épültek fel, így Darrieer és Horváth Péter játékára még nem számíthatunk, továbbá a frissen igazolt brazil légiósunk, Henrique Diniz De Sousa játék­engedélye még nem érkezett meg – így meglehetősen szűk kerettel vesszük fel a harcot. A DEAC kellemetlen ellenfél, főleg hazai pályán veszélyes. A debreceni pálya furcsa bevonata ugyanis lassítja a játékot, ami inkább a védekező csapatnak kedvez. De ettől függetlenül is fokozatosan fejlődő, remek csapat a DEAC, tele gyors, ügyes fiatalokkal, és jók a légiósai. Ellenfelünkre jellemző az agresszív, kemény stílus, a játékosai keresik a párharcokat. Küzdelmes, nehéz mérkőzés, egy felszabadult ellenfél vár ránk – de természetesen a győzelem a célunk.

A Haladás már szerdán útra kelt, délután edzett egyet Debrecenben, csütörtökön pedig videózással hangolódik az összecsapásra. Az alapszakaszban a HVSE hazai pályán (3-2) és idegenben (6-2) is nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában