Pozitív benyomások

2021.03.12. 20:00

A Viktória edzője, Székely Tibor elégedett játékosaival

Új edzővel, két új játékossal és a Női Labdarúgó Akadémia nyújtotta biztonsággal a háta mögött várja a szombati, diósgyőri bajnoki rajtot a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

HALADÁS-VIKTÓRIA FC - FTC-TELEKOM NB I női bajnoki labdarúgó mérkőzés 20201205 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: #21 BALOGH HENRIETTA

Fotó: Unger Tamás

A télen az eddigi tréner Szabados Györgyöt a korábban Szombathelyen a Haladásnál másodedzőként dolgozó Székely Tibor váltotta a kispadon, míg a kapuba – Bíró Barbara mögé – a tízszeres román válogatott Lavinia Boanda, a csatársorba pedig az NB II. Keleti csoportjában szereplő fővárosi Champion-Metis együtteséből Urbán Anett érkezett. Böcskei Nikoletta viszont sérülései miatt abbahagyta a labdarúgást. Télen megalakult Markó Edina szakmai irányításával a Illés Női Labdarúgó Akadémia, melynek köszönhetően jelentősen javultak az infrastruktruális lehetőségek. Emellett persze idővel az utánpótlásból is bátrabban lehet meríteni.

– Hamar közös nevezőre jutottam a lányokkal, hamar egy hullámhosszra kerültünk – mondta Székely Tibor, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – A játékosok mentálisan rendben vannak, odafigyelnek az edzéseken, tanulékonyak – csupa pozitív élményeim vannak a felkészüléssel kapcsolatban, az eltervezett munkát sikerült teljes mértékben elvégeznünk. Abszolút partnerek voltak a játékosok, hatalmas lelkesedéssel dolgoztak az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken. Sajnos a pandémia miatt felnőttcsapatokkal nem tudtunk edzőmeccseket vívni, ezúton is szeretném megköszönni a Lurkónak és a Király SE-nek, hogy az edzéseken kétkapus mecseket vívhattunk korosztályos csapataikkal. Nagyon hasznosan voltak ezek a találkozók, nyomás alatt új taktikai dolgokat tudtunk gyakorolni. Az akadémián remek körülmények között gyakorolhattunk, egy rosssz szavunk sem lehet. Ami viszont gondot jelentett az az, hogy több játékosunkra sem számíthattam sérülések és betegségek miatt. Sajnos Bíró Barbara, Jánosi Ninetta, Harsányi Andrea és Gődér Brigitta jelenleg is sérült, illetve rehabilitációját tölti. A célok? Egyértelműen a biztos bentmaradás az elvárás.

A szombathelyiek a tavaszi első fordulóban szombaton 14.30-as kezdéssel a Diósgyőri VTK otthonában lépnek pályára. A 25 pontos miskolciak a harmadik, a kilenc egységnél járó Haladás-Viktória a hatodik helyen áll a tabellán. Ősszel nem született gól a két csapat őszi, szombathelyi összecsapásán. Ezúttal a hazai piros-fehérek a mérkőzés esélyesei.

– Mivel ez lesz az első tétmeccsem a lányokkal, jómagam is nagyon kíváncsi vagyok, mire megyünk Miskolcon – folytatta Székely Tibor. – Mindenesetre optimistán tekintek a találkozó elé, remélem az edzéseken és az edzőmeccseken begyakoroltakból, láttottakból minél több minden visszaköszön. Egy jó rajt mindig fontos, nehéz meccs­re számítok, de ponttal vagy pontokkal akarunk hazatérni. A mi helyzetünkben minden pont roppant fontos.

Kiemelt képünkön: A rutinos Balogh Viktóriára fontos szerep hárul a védelemben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában