Frissen Vasból

2021.03.26. 07:00

Ekler Luca a távolugrás és a 100 méter mellett újabb kvótában bízhat

A távolugrásban és 100 méteres síkfutásban már paralimpiai kvótás Ekler Luca élni tudott a lehetőséggel, szerdán szintet futott 400 méteren is.

Horváth Erika

Fotó: NS/Török Attila

A Magyar Atlétikai Szövetség szerdán – még a tokiói paralimpia szintteljesítési időszakának április 1-jei zárulta előtt – egy integrált versenyt rendezett ép és paraatléták számára néhány olyan versenyszámban, ahol utóbbiaknak még volt esélyük szintre. Rajthoz állt a TFSE versenyzője, a szombathelyi Ekler Luca is – 400 méteres síkfutásban. A 22 éves Luca a paraatléták 2019-es világbajnokságán két számban, távolugrásban és 100 méteres síkfutásban is kvalifikálta magát az idén nyárra halasztott paralimpiára. Most a leghosszabb sprinttávon próbált szerencsét, és sikerült is megvalósítania a tervét, bőven az 1:17,0 perces szintidőn belül, 1:02,42 alatt ért célba.

– Jó érzés volt újra versenyezni és találkozni a többiekkel, kár, hogy most csak egyedül nekem sikerült szintet teljesítenem – mondta Luca. – Két edzéstársam diktálta az iramot 200-ig, de a Biacsi lányok és más paraatléták is futottak velünk. Örülök a szintnek, de ez még nem jelent azonnali, automatikus kvótát, ebben a számban majd a világranglistán elfoglalt helyezés alapján, meghívással lehet indulási jogot szerezni. Ha minden jól megy, és elfogadják ezt az eredményt, akkor három számban tudok majd indulni Tokióban.

A paralimpiát a tervek szerint augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában