Gyász

2021.03.17. 21:39

Elhunyt Király Ferenc, a Szombathelyi Haladás korábbi legendás játékosa

A válogatottsági rekorder kapus, Király Gábor édesapja 69 éves volt.

Pum András

Fotó: Facebook/Király Sportegyesület

A Király Sportegyesület hivatalos közösségi oldalán számolt be a tragikus hírről, hogy váratlanul elhunyt Király Ferenc. Mint írják, pótolhatatlan veszteség érte az egyesületet. Király Gábor édesapja, a Király SE elnöke, a Haladás legendás játékosa 69 éves volt. Legyen neki könnyű a föld.

" data-width="500" data-show-text="true">

">🖤 Pótolhatatlan veszteség érte egyesületünket, közösségünket, a szombathelyi sportéletet, a Király SE elnöke, Király...

Király Gábor az alábbi bejegyzésben búcsúzott édesapjától, akivel köztudottan nagyon jó viszonyt ápolt:

" data-width="500" data-show-text="true">

">💫Még egy Angyallal több a csillagok között🕯Köszönök mindent!😘 Isten veled Apu!💔 / One more angel in the stars! Thank you for everything!😘 Goodbye Dad!🕯

Király Ferenc1970 januárjában a Szombathelyi Spartacusból került a Haladáshoz. A Haladásban mutatkozott az élvonalban 1970. augusztus 9-én a Pécsi Dózsa ellen.1970 és 1984 között volt a szombathelyi csapat játékosa, 1975-ben Magyar Népköztársasági Kupa-döntőben szerepelt a csapattal, ahol ezüstérmes lett – és a Haladással indulhatott a Kupagyőztesek Európa Kupájában. Az 1976/77-es idényben legjobb vidéki csapatként ötödik lett a bajnokságban a zöld-fehérekkel. Tagja volt 1983-ban az indiai Nehru-kupát nyert – a magyar olimpiai válogatottként szerepelt – Haladásnak. Pályafutását Ausztriában, Oberwartban fejezte be 1986-ban. Összesen 260 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen szerepelt csapatunkban és 30 gólt szerzett.

A Szombathelyi Haladás is búcsúzott legendájától:

" data-width="500" data-show-text="true">

">🖤🖤🖤

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában