Frissen Vasból

2021.03.30. 20:16

Győrben maradt alul az SZKKA

Az NB I.-es női kézilabda-bajnokság 17. fordulójában a Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a Győri Audi ETO KC vendégeként szenvedett – a papírformának megfelelő – vereséget.

Tóth Gábor

Fotó: Kisalföld.hu

A listavezető ETO fogadta a bentmaradésért küzdő SZKKA-t. A világsztárok, válogatottak egész sorát felvonultató házigazda a bajnokságban, a kupában és a Bajnokok Ligájában is a végső győzelemért hajt – ennek megfelelően a vendég a tisztes helytállás reményében lépett pályára.

Győri Audi ETO KC–Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 40-20 (26-9). – Győr, zárt kapuk mögött, NB I-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Héjjas, Kránitz.

Győr: Leynaud – Faluvégi 11, Kristiansen 2, Oftedal 4, Brattset 2, Amorim 4, Fodor Cs. 6. Csere: Solberg, Glauser (kapusok), Görbicz 1/1, Hansen 2, Edwige 2, Nze-Minko 6, Csekő, Ogonovszky. Edző: Danyi Gábor.

SZKKA: Tomasevic – Orbán, Agbaba 4, Pődör R. 4/4, Szendrei 1, Bandelier 2, Wald.Csere: Christe (kapus), Horváth P. 2, Virág N. 1, Varga N. 1, Bíró 1, Győri 1, Török 2, Franka, Szmolek 1/1. Edző: Marosán György.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 4-2. 15. perc: 15-4. 33. perc: 31-10. 44. perc: 34-13. 55. perc: 38-18.

Hétméteresek: 2/1, ill. 6/5.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc.

Az esélytelenek nyugalmával pályára lépő SZKKA csak az elején tudta tartani a lépést (5. perc: 4-2). Bemelegedett a hétvégi, Buducsnoszt Podgorica elleni BL-negyeddöntőre készülő ETO, egyre erősebb tempót diktált, remekül védekezett, szinte minden támadását góllal zárta – meglépett (15. perc: 15-4). A mérkőzés sorsa a szünetig eldőlt. A második félidőt már barátságos hangulatban játszották le a csapatok. A Győr kissé kiengedett, így voltak felvillanásai a vasi alakulatnak is – főleg Agbaba remekelt. De a biztos hazai vezetést egy pillanatig nem fenyegette veszély.

Danyi Gábor: – Kialakult tervem volt a találkozóra, ebből az első játékrész jól sikerült, ekkor megfelelően tudtunk gyakorolni a hétvégi feladatra. A szünet után azonban az összpontosítás már hiányzott, pedig a sikeres BL felkészülés nem engedi meg azokat a hibákat, amelyeket ebben a játékrészben elkövettünk.

Marosán György: – A szombaton játszott fontos mérkőzésünkön rengeteg energiánk elfogyott, a győri első félidő rendkívül dekoncentrált teljesítményének ez a magyarázata. A második félidőben már egy harciasabb csapat volt a pályán, és fiataljaink is ügyesen szálltak be a mérkőzésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában