Labdarúgás

2021.03.25. 17:38

Hatvan perc után jött a német henger

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott Németországtól a magyar– szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Pum András

Székesfehérvár, 2021. március 24. A német Mateo Klimowicz (b) és Mocsi Attila a férfi labdarúgó U21-es Európa-bajnokság elsõ csoportkörében, az A csoportban játszott Magyarország-Németország mérkõzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2021. március 24-én. A magyar válogatott 3-0-ra kikapott Németországtól. MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyarország–Németország 0-3 (0-0). – Székesfehérvár, zárt kapuk mögött, U21-es Európa-bajnoki mérkőzés, A csoport, 1. forduló, vezette: Fernández (spanyol).

Magyarország: Bese – Bolla, Balogh B., Mocsi, Deutsch – Kata, Mezei (Kovácsréti 78.) – Palincsár (Hinora, 60.), Szendrei N., Kiss T. (Skribek, 78.) – Szőke (Bíró, 60.). Szövetségi edző: Gera Zoltán.

A magyar keretből két játékos betegség, hat pedig koronavírus- fertőzés miatt hiányzott. Ott volt viszont a kezdőben a Haladás védője, Mocsi Attila, míg a másik vasi, a biztonsági tartalék Kiss Bence hazatért Szombathelyre. A 2019-es vb-ezüstérmes, a magyaroknál két-három évvel idősebb németek olyan játékosokat vonultattak fel, mint Berisha (Salzburg), Nmecha (Anderlecht), Klimowicz (Stuttgart). A Borussia Dortmund csillaga, Youssoufa Moukoko a kispadon kezdett. Az első negyedóra német mezőnyfölényt hozott, a magyar válogatott védekezésre kényszerült, amikor megszerezte a labdát, csak másodpercekre tudta megtartani. A félidő végéhez közeledve kicsit bátrabbá vált Gera Zoltán együttese. Fordulás után is többet támadott a német válogatott, egyórányi játékot követően 12 perc alatt háromszor betalált. A hajrában pedig újabb gólokat szerezhetett volna. Gólszerzők: Baku (66., 73.), Nmecha (61.).

– Utoljára három éve, az U19-es válogatottban szerepeltem, bizakodtam, hogy most pályára léphetek a németek ellen – mondta Mocsi Attila. – Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy eljött ez a pillanat. A németek gyorsabbak, erősebbek voltak, egy órán keresztül az tartotta bennünk a lelket és az adott erőt, hogy 0-0 volt az állás. De amikor megkaptuk az első gólt, onnantól éreztük, már nincs visszaút. A német csapat játékosai nagyon jók, roppant erősek, teljesen más volt az iram, mint egy magyar bajnokin. Nem cselezgettek összevissza, bedaráltak minket.

A csoport másik meccsén: Románia–Hollandia 1-1.

A szombati program. Bozsik Aréna, 18.00: Magyarország– Románia (M4 Sport). 21.00, Székesfehérvár: Hollandia–Németország.

Kiemelt képünkön: A szombathelyi Mocsi Attila a stuttgarti Klimowicz mellett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában