kosárlabda

2021.03.28. 18:38

Idegenben nyert 24 ponttal a SZoESE NB I-es női kosárcsapata

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 22. fordulóját magabiztos idegenbeli győzelemmel tudta le a SZoESE.

Tóth Gábor

SZOESE csapatfotózás, női kosárlabda 20200928, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Balogh Viktória

Fotó: Unger Tamás

A SZoESE esélyesként lépett pályára, ám egy stabil, mindenkire veszélyes középcsapat fogadta. Ráadásul a szombathelyiek hosszabb időre elvesztették az edzésen bokaszalag-szakadást szenvedő Preisinger Boglárkát.

Kecskeméti KC–Szombathelyi Egyetemi SE 66-90 (16-28, 17-23, 22-15, 11-24). – Kecskemét, zárt kapuk mögött, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Márkus, Utasi.

SZoESE: Kovács G. 24/3, Püspöki 13/3, SZABÓ-HAKLITS 17/15. Plózer 3, BALOGH 21/3. Csere: Mezősi 4, Sándor 2, Koltay 6/3. Edző: Szabó László.

Az első percekben felváltva estek a pontok, az etap második fele azonban a vasiaké volt, akik elsősorban Balogh extrájának köszönhetően megléptek. A lendületből a második negyedben sem vettek vissza – ráadásul Kovács is elkezdte termelni a pontokat. A SZoESE gyorsabban, pontosabban játszott ellenfelénél, biztos előnnyel vonulhatott nagyszünetre (20. perc: 33-51).

Fordulás után minden mindegy alapon nekiesett ellenfelének a Kecskemét, keményen védekezett, kezdett zárkózni. A SZoESE nagy küzdelemben verte vissza a felzárkózási kísérletet (30. perc: 55-66). A negyedik negyed már ismét a vasiaké volt, a Kecskemét elfáradt – ráadásul Szabó-Haklits sorozatban dobálta a triplákat. Biztosan nyert a SZoESE.

Szabó László: – Csapatként játszva, megérdemelten nyertünk. A győzelmet Preisinger Boglárkának ajánljuk – és várjuk mielőbb vissza!

Kiemelt képünkön: Balogh Viktória (is) nagyot játszott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában