Sokáig fáraszották

2021.03.26. 07:00

Kapitális harcsát fogtak ki a zsennyei horgásztavon

Kapitális, 33,91 kilós, 1,56 méter hosszú szürkeharcsa akadt horogra a zsennyei horgásztavon – másfél órás fárasztás után adta meg magát a hal.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Fishfarm

Takács Bálint, a Balatoni Szövetség, valamint a zsennyei Fish Farm Sporthorgász Egyesület tagja egy igazi halóriást fogott Zsennyén – pergetéses módszerrel, műcsalival. A tapasztalt horgásznak élete legnagyobb fogását jelenti az 1,56 méter hosszú, 33,91 kilós súlyú szürkeharcsa. A csúcsragadozó fárasztása majdnem másfél óráig tartott, csónakból. Takács Bálint a következő felszerelést használta: bot: Daiwa ninja x spin 240 cm, 5–20 g; orsó: Ryobi Ecusima 3000; zsinór: 13 mm Daiwa Jbraid 8x; csali: Sebille Flatt Shad 66-os sügérmintás.

Fotó: VN/Fishfarm

– Ilyen korán még nem jellemző, hogy nagyobb harcsát foghatunk, de az elmúlt hetek szokatlanul erős felmelegedésének köszönhetően számítani lehetett a nagyobb szürkék intenzitásának erősödésére – elevenítette fel az eseményeket Takács Bálint. – Ezért szándékosan harcsára készültünk pergetni a barátommal. Nem veszélytelen ugyanis egy ekkora súlyú és ilyen erejű hal csónakba emelése – jól is jött a barátom segítsége. Nagy méretű harcsa megakasztásáig már eljutottam tavaly itt, Zsennyén, de sajnos akkor a megfogása meghiúsult, nem sikerült lefotózni a horgon lévő kapitális halat. Most a kapás nem volt túl intenzív, szinte csak elakadást éreztem, majd egy határozott súlyt. Ám körülbelül negyedóra múlva már biztos voltam abban, hogy harcsával van dolgom – amikor a fáradását mutatva öklömnyi buborékokat engedett ki magából harcsára jellemző módon. Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel a kapitális harcsával megdöntöttem a saját rekordomat – zárta szavait az elégedett pecás, Takács Bálint.

Kiemelt képünkön: Balról a szerencsés horgász, Takács Bálint, jobbról a segítő, Barti Miklós, középen a harcsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában