Elismerés

2021.03.26. 17:30

Kitüntették az Eb-győztest – Arany érdemkereszt Kiss Norbertnek

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült nemzeti ünnepünkön Kiss Norbert kétszeres Európa- bajnok szombathelyi kamionversenyző.

Tóth Gábor

Budapest 20201119 Kiss Norbert kamionversenyzõ Bajnokok reggelije forgatás foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Kiss Norbert Autósport

Fotó: NS/Tumbász Hédi

Szombathely kétszeres Európa- bajnok gyorsasági kamionversenyzője, Kiss Norbert miniszterelnöki előterjesztésre a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült a nemzeti ünnepünkön. A 35 esztendős pilóta az elismerését a magyar autósport területén elért kimagasló eredményeivel érdemelte ki.

– Nagyon meglepődtem, ugyanakkor nagy örömmel fogadtam a hírt – árulta el Kiss Norbert. – A kitüntetések kihirdetése előtt néhány nappal kaptam értesítést arról, hogy én is elismerésben fogok részesülni. Sajnos a vírushelyzet miatt csak virtuálisan kaptam meg a kitüntetést, de nagyon várom már, hogy személyesen is átvegyem Áder János köztársasági elnök úrtól – büszkén és boldogan fogom átvenni. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Magyarország nyomon követi a munkásságom, hogy sokan értékesnek ítélik azt, amit eddig elértem pályafutásom során.

– A tavalyi csonkára sikerült szezon azt bizonyítja, hogy a magyar csapat, a Révész Truck Race Team színeiben nagy dolgokra vagyunk képesek – folytatta a 2014-es és 2015-ös idény Európa-bajnoka, 2018 Európa- bajnoki bronzérmese. – Amikor a vírushelyzet miatt félbeszakadt a 2020-as szezon, a pontvadászat élén álltunk, egyértelműen a bajnoki cím fő esélyesének számítottunk. Természetesen nem adjuk fel a céljainkat, az álmainkat – dolgozunk tovább. Jelenleg is gőzerővel dolgozunk a kamionon, készülünk az idei szezonra. Amely a tervek szerint május végén kezdődik – de bevallom, elnézve a jelenlegi egészségügyi helyzetet, én egy kicsit szkeptikus vagyok. Mindenesetre mi készen fogunk állni, kezdődjenek bármikor is a versenyek. És az idén is merész célokért fogunk küzdeni: természetesen az Európa-bajnoki címért. Nagyszerű csapatnak lehetek a tagja, kiváló társakkal dolgozhatok együtt – alig várom már, hogy ismét versenyezhessek.

Kiemelt képünkön: Kiss Norbert boldog, büszke – és meglepett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában