Eb-selejtezőt vív a futsalválogatott

2021.03.02. 19:13

Ma Izrael ellen játszik fontos – és nyerhető – meccset a magyar csapat

Rövid időn belül két Európa-bajnoki selejtező is vár a magyar férfi futsalválogatottra – négy Haladás-játékos kapott helyet a nemzeti csapat keretében.

Tóth Gábor

A magyar együttes az Eb-selejtező sorozat kezdéseként Kazahsztánban, tartalékos összeállításban kapott ki, majd a folytatásban hazai pályán 2-1-re legyőzte a komoly erőt képviselő fehérorosz válogatottat – és ezzel versenyben maradt a csoportban való továbbjutásért. A következő két találkozót a világranglista alapján a csoport leggyengébbnek tartott csapata, Izrael ellen játssza Turzó József szövetségi kapitány együttese – és ezeken a találkozókon hat pontot kell szerezni ahhoz, hogy továbbra is maradjon esély az első két hely valamelyikének megszerzésére a csoportban. Ma, szerdán a Vasas Sportcsarnokában, március 10-én, jövő szerdán pedig idegenben, Rishon Lezionban találkozik egymással a magyar és az izraeli futsalválogatott – a mai Eb-selejtező 13.30-kor kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport televízió élőben közvetíti. Az izraeliek eddig egy selejtezőn vannak túl, azt 3-0-ra elveszítették a fehéroroszok ellen.

– Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, ezen a két mérkőzésen mindenképpen hat pontot kell szereznünk, de azt is látni kell, hogy nagyon nehéz feladat vár ránk – nyilatkozta a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján Turzó József, a magyar futsalválogatott szövetségi kapitánya. – Az európai középmezőnyben nincs már érdemi különbség a csapatok között. A fehéroroszok csak három pontrúgásgóllal tudták felülmúlni az izraeli csapatot, amely támadásban, egy az egy elleni játékban kiemelkedő teljesítményt nyújtott azon a mérkőzésen. Nekünk elsősorban csapatszinten kell föléjük nőnünk, és ha ugyanolyan lelkesen és alázatosan játszunk, mint a fehéroroszok ellen, akkor erre minden esélyünk meglehet.

A magyar válogatott pénteken kezdte meg a felkészülést a két Eb-selejtezőre. A nemzeti csapat keretében öt Haladás-játékos kapott helyet: Alasztics Marcell, Dávid Richárd, Hajmási Milán, Vas Ádám, Dróth Zoltán.

Az NB I.-es pontvadászat most szünetel, legközelebb március 19-én vív bajnokit a HVSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában