labdarúgás

2021.03.23. 07:00

Megyei I.: Kőszegi siker Sárváron, 6 gólt rúgott a Király SE, 5 találatig jutott a Rábapaty

A 22. forduló mérkőzéseit rendezték a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Nyert a Kőszeg Sárváron – a három gól mellett három piros és hat sárga lap is született a meccsen.

Tóth Judit

20210320 Király Se- Egyházasrádóc megye 1.o labdarúgómérkőzés, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Sárvár FC–Kőszegi Lóránt FC 1-2 (1-2). Sárvár, zárt kapuk mögött, vezette: Harcsár.

Sárvár: Velladics – Horváth K., Potyi, Tóth M., Fider, Pap, Csákvári, Horváth A., Szabó B. (Joó), Kovács B. (Harkai), Marsai. Edző: Haraszti Zsolt.

Kőszeg: BÁN – Rákhely, Csuka (Laki Hegyi), Toldi, Gugcsó (Fehér A.), Csák (Réti Ma.), Réti Mi. (Prán D.), Rómer, Prán A., Fehér D., SZOLYÁK. Edző: Őri Gábor.

Gólszerzők: Horváth K., ill. Fehér D. (2).

Kiállítva: Fider (92.), illetve Őri (34.), Rómer (38.).

A mérkőzésen bebizonyosodott, hogy a labdabirtoklás nagyon kevés a győzelemhez. A Sárvár csak meddő mezőnyfölényt tudott kialakítani – bár a kapufát többször is eltalálta. A Kőszeg élő falat húzott kapuja elé, amit a házigazdának egyszer sikerült feltörnie. A vendégcsapat háromszor lépett át a hazai térfélre, ebből kétszer betalált.

Répcelaki SE–Vép VSE 1-1 (1-1). Répcelak, zárt kapuk mögött, v.: Szabó I. Z.

Répcelak: Németh M. – Vass, De Paula, Tokaji, Tóth D., Ódor B., Horváth T., Rácz, Havasi, Verasztó, Prystupa. Edző: Balassa Péter.

Vép: Bezdi B. – Görög (Szalai M.), Kovács D., Bene D. (Beke B.), Szalai R., Bezdi Sz., Balikó D., Varga B. (Illés), Takács Á., Takács M., Balikó M. (Török). Edző: Török Richárd.

G.: Ódor B., ill. Takács M.

Jó iramban kezdtek a csapatok, eleinte inkább a házigazda veszélyeztetett. A 33. percben egy szöglet után Ódor szerzett egy szépségdíjas gólt, de néhány percen belül egyenlített a Vép – Takács Márton jóvoltából. A második félidőben javarészt a vendégek akarata érvényesült, de egy nagy helyzetet a Répcelak is elpuskázott, így végül maradt az igazságos pontosztozkodás.

Schott Lukácsháza SE–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 2-2 (1-0). Lukácsháza, zárt kapuk mögött, v.: Bedi T.

Lukácsháza: Horváth K. – Lévai (Németh R.), Bolfán, Szentkúti, Vörös, Lengyel (Keresztényi), Németh Cs., Osztrosits, Bősze, Dan, Horváth M. (Takács). Edző: Sántha Szilárd.

CVSE: Hujbert – Enyingi, Tóth L., Dobson, Keszei T., Döbrente (Marsai), Gábor, Manganelli, Kovács A. (Gorácz), Keszei R., Galovich (Szabó K.). Edző: Kelemen Kornél.

G.: Dan, Németh Cs., ill. Tóth L., Dobson.

K.: Keresztényi (88., Lukácsháza).

A Lukácsházának sérüléssel, eltiltással, betegséggel és munkahelyi elfoglaltsággal is számolnia kellett. A nehézségek ellenére szervezetten játszott a hazai csapat, de az első félidőben a CVSE élvezte a szél támogatását. A celliek előtt két-három nagyobb lehetőség is adódott. A második félidőben egy szöglet után előnyhöz jutott a Lukácsháza, de aztán a Celldömölk fordított. A hazai együttes nem esett össze és kiegyenlített. Ezután mindkét csapat győzelemre tört. A meccslabda a hazaiaké volt, de nem tudtak élni a lehetőséggel. A döntetlen reális. A Lukácsháza ezúton is köszöni Balikó Tibornak a pálya nagyszerű előkészítését.

Király SE–Egyházasrádóci SE 6-0 (2-0). Szombathely-Újperint, zárt kapuk mögött, v.: Marácz Z.

Király: Király – SZALAY, Takács (Marton), Subicz, Kalmár (TAMÁS), Kudron (Kiss Á.), Kiss K., Devecseri (Kondákor), HALMOSI, Németh D., HEGEDŰS (Ligeti). Edző: Hegyi László.

Egyházasrádóc: Vas – Péter, László, Vilics, Németh K., Balogh A., Kardos (Horváth V.), Mészáros (Puhr), Kazinczki (Budai), Krajczár, Molnár I. (Horváth B.). Edző: Lukács Ede.

G.: Halmosi (2), Tamás, Ligeti, Kalmár, Kiss Á.

A hazai csapat sokat tett azért, hogy méltóképpen adózzon néhány napja elvesztett elnöke, Király Ferenc emlékének. Az első perctől a hazaiak irányították a játékot, az első félidőben két gólt rúgtak. A második felvonásban még nagyobb fokozatra kapcsolt és nagy mezőnyfölényben játszott a Király. Jó helyzetkihasználással megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Halmosi Péter (jobbról) két góllal járult hozzá a Király magabiztos győzelméhez
Fotó: Cseh Gábor

Büki TK–Körmendi FC 0-3 (0-1). Bük, zárt kapuk mögött, v.: Mónos J.

Bük: Kamondi – Németh T., Boldizsár (Tóth B.), Kovács Z. (Orbán), Tóth K. (Savanyó), Resch, Csonka, Schimmer, Horváth Á. (Plenár), Komálovics, Taródi. Edző: Marton Róbert.

Körmend: Szabó Gy. – Takács (Varga L.), Köntés, Buti, Péter, Németh M. (Bajnok), Sály (Czeglédi), Majtényi, Sipos B., Tóth M. (Török), Sipos G. (Németh B.). Edző: Kurucz Ádám.

G.: Sipos B. (2), Péter.

A Bük a tavasz leggyengébb játékát mutatta, ezzel nagyban hozzájárult a jó erőket felvonultató, sportszerű körmendi együttes győzelméhez.

Lorry GM Kft. Szarvaskend–Szentgotthárdi VSE 0-4 (0-1). Szarvaskend, zárt kapuk mögött, v.: Sebesi P.

Szarvaskend: Gáspár – Velekei, Jóna, Németh T. (Nagy Á.), Nagy Á., Smolczer, Nagy R., Görcsi (Somogyi), Kunovics, Kopfer, Wolf (Kovács K.). Edző: Vaspöri Zoltán.

Szentgotthárd: Kapui – Báger, Gerebics, Kovács T. (Korpics), Osvald, Nyári, Gécsek (Majczán), Bedi, Latyák, Andrejek, Gyécsek (Polly). Edző: Crenko Bogdan.

G.: Nyári (2), Latyák, Osvald.

Kiállítva: Velekei (53., Szarvaskend).

A négy kezdőjátékosát nélkülöző Szarvaskend már az első percben kapufával jelezte, hogy hiába tartalékos, nem adja fel a mérkőzést. Ezután kiegyenlített játék folyt a pályán, majd egy szerencsés góllal a vendég került előnybe. A második játékrész elején egy kapitális játékvezetői tévedés után a Gotthárd megduplázta előnyét, a hazaiak pedig elvesztették Velekeit, akit kiállított a bíró. Innen már nem volt visszaút a hazaiaknak, a tavaszra jelentősen megerősödött Szentgotthárd megérdemelten nyert.

Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE–Rábapatyi KSK 3-5 (0-2). Vasvár, zárt kapuk mögött, v.: Németh T.

Vasvár: Tóth K. – Bíró, Horváth A., Berta, Vincze, Elekes, Gotthárd (Varga A.), Réfi, Sinkó, Pálla, Schermann. Edző: ifj. Sziffer István.

Rábapaty: Király – Fehér E., Dugovics, Szabó A., Csupor, Fehér K. (Farkas B.), Nardai, Kovács Ta., Balhási (Gosztolya), Németh G. (Kovács Ti.), Könczöl. Edző: Enzsöl Gábor.

G.: Sinkó (2), Réfi, ill. Csupor, Fehér E., Farkas B., Szabó A., Dugovics.

Az első félidőben két gólt ajándékozott ellenfelének a Vasvár, így megnehezítette saját dolgát. A második játékrészt jobban kezdték a hazaiak, kiegyenlítettek, majd újabb gólváltás következett. A találkozó a hajrában dőlt el, a Rábapaty két jól eltalált lövéssel nyerte meg a találkozót.

 

Rum KSC–Csepregi SE 2-2 (1-1). Rum, zárt kapuk mögött, v.: Vass I.

Rum: Busi – Csonka, Székely, Markó, Schimmer (Molnár R.), Szabó D., Szakos, Horváth T. (Gyurkó A.), Koronczai (Pásti), Leitgeb, Tar. Edző: Lepár Attila.

Csepreg: Farkas B. (Taródi) – Kótai, Steiner M., Kossuth, Nika M. (Baranyai), Pócza, Simon, Nika B., Lukács (Takács), Steiner C., Németh O. (Merk). Edző: Steiner Zsolt.

G.: Molnár R., Tar, ill. Pócza, Kótai.

K.: Leitgeb (92., Rum).

A győzelmi kényszerben lévő hazaiak az első támadásukból gólt szereztek, ezzel megadták a mérkőzés alaphangulatát. A vendégek egy jogos tizenegyesből egyenlítettek, majd a második félidőben egy kontrából a vezetést is megszerezték. A rumiak mindent egy lapra tettek fel, sikerült is gólt szerezniük. A hajrában három nagy helyzetet hagyott ki a Rum, így meg kellett elégednie az egy ponttal.

Sárváról Haraszti Zsolt, Lukácsházáról Sántha Szilárd, Újperintről Hegyi László, Bükről Marton Róbert, Szarvaskendről Tompa Róbert, Vasvárról ifj. Sziffer István, Rumból Kotsits Zoltán tudósított.

23. forduló: szombat, 16.00: CVSE–Király, Szentgotthárd–Sárvár, Jánosháza–Rum. 17.00: Kőszeg–Répcelak. Vasárnap, 16.00: Vasvár–Bük, Egyházasrádóc–Rábapaty, Vép–Lukácsháza, Csepreg–Szarvaskend.TJ

A 22. fordulóban hat piros lapot osztottak ki a játékvezetők.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1.

Sárvár

19

15

1

3

69

-

13

46

2.

Vép

19

14

2

3

50

-

15

44

3.

Király SE

19

14

1

4

47

-

17

43

4.

Körmend

19

10

2

7

47

-

32

32

5.

Jánosháza

18

9

4

5

34

-

22

31

6.

Rábapaty

19

9

3

7

35

-

44

30

7.

Lukácsháza

19

9

2

8

37

-

28

29

8.

Kőszeg

19

9

2

8

39

-

36

29

9.

Répcelak

19

6

5

8

33

-

32

23

10.

Szentgotthárd

19

6

5

8

30

-

40

23

11.

Egyházasrádóc

19

6

3

10

27

-

45

21

12.

Celldömölk

19

5

6

8

28

-

33

21

13.

Szarvaskend

19

5

5

9

28

-

56

20

14.

Vasvár

19

5

3

11

30

-

50

18

15.

Rum

19

5

2

12

24

-

50

17

16.

Bük

18

5

0

13

16

-

45

15

17.

Csepreg

18

3

4

11

21

-

37

13

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában