Nem hibázik a Söpte, a Haladás

2021.03.25. 07:00

Megyei II. osztály: öt gólt rúgott a Vasszécseny, hatot a Sitke, hetet a Táplán

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság északi csoportjában a 19., míg a déli csoportban a 16. forduló mérkőzéseit rendezték meg az elmúlt hétvégén.

Kelemen Attila/Tóth Gábor

Fotós: Unger Tamás

Fotós: Unger Tamás

Megyei II. – Észak

Kemenesalja–Alsóújlak 2-3 (0-2). Vönöck, vezette: Sály K.

Kemenesalja: Bakos – Belegrai, Szakál E., Kóbor, Őri, Lőrincz G. (Szakály), Szakál M., Czöndör, Lőrincz M., Ölbei, Iván (Bodor).

Alsóújlak: Gábor – Gampel Do., Kaposi, Varga K., Kántor D. (Hancz), Nagy Z., Varga Á., Gampel Dá. (Tárkányi), Ódor, Kántor T., Varga R.

Gólszerzők: Czöndör, Őri, ill. Varga R., Gampel Do., Ódor.

A több játékost is nélkülöző házigazda az első félidőben kétgólos hátrányba került – mindkét találat pontrúgás után esett. A második félidőben viszont gyorsan egyenlített, sőt volt esélye újabb gólt, gólokat szerezni. A végén már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a vendég egy 11-es után kicsikarta a győzelmet. A házigazda felvette az ellenfél provokatív stílusát, önmagát verte meg.

Sitke–Ölbő 6-2 (1-1). Sitke, v.: Szejke L.

Sitke: Viczmándi (Kelemen D.) – Imre Gá., Gyürü (Papp B.), Poós, Tóbiás, Imre Ge., Sulyok (Bagoly G.), Kelemen B., Németh M., Horváth B. (Hantó), Bagoly A. (Szita).

Ölbő: Varga D. – Tóth Al., Tóth At., Tóth G. (Palaczky), Sipos (Vidos), Simon, Vasadi, Bertha, Bárdosi (Papp T.), Németh Z., Németh E.

G.: Kelemen B. (2), Poós (2), Szita, Tóbiás, ill. Vasadi (2).

Hamar vezetést szerzett a vendég, majd a sitkeieknek volt több gólszerzési lehetőségük, de még büntetőből sem tudtak a kapuba találni. A félidő közepén egy távoli lövéssel aztán csak kiegyenlítettek a hazaiak. Fordulás után is a házigazda irányított, ekkor már értékesítette a helyzeteit, megérdemelt győzelmet aratott.

Pecöl–Ikervár 2-0 (0-0). Pecöl, v.: Takács R.

Pecöl: Kollarics – Pálfi (Németh I.), Kurucz, Kámán, Farkas E., Oszkó, Farkas A., Illés, Szemes (Varsányi), Gyürü (Lakatos), Márok (Németh Á.).

Ikervár: Németh Á. – Németh D., Németh M., Vincze, Németh P. (Asztalos N.), Naszádos, Horváth D., Molnár B. (Asztalos R.), Varga M., Schimmer (Baumgartner), Németh R.

G.: Gyürü, Illés.

Motiváltan kezdte a szomszédvári rangadót a házigazda – mezőnyfölényt alakított ki –, de a vendég veszélyes kontrákat vezetett. Fordulás után kezdett fáradni az Ikervár, egyre inkább a Pecöl akarata érvényesült. És egy szép szabadrúgásgóllal, valamint egy panenkásan elvégzett 11-essel meg is nyerte a meccset. A hazai csapatban mindenki jól teljesített.

Conoil Mersevát–Söpte 0-2 (0-1). Mersevát, v.: Molnár T.

Mersevát: Patyi – Varga A., Gönye (Takács), Tanai, Győrvári, Horváth A., Czupor (Pásti), Nagy T. (Dénes M.), Sebestyén, Nagy Á., Dénes B.

Söpte: Márffi – Németh M., Kovács E., Pusker, Léhmann (Mester), Marton (Pereszteghy), Pungor (Németh B.), Molnár B., Vámos, Varga A. (Kertes), Koronczai (Orbán).

G.: Vámos, Marton.

Kemény, hajtós játékot hozott a mérkőzés – végig nyíltan futballoztak a csapatok. Az első félidő végén büntetőből szerzett vezetést a listavezető. A második félidőben is inkább mezőnyben folyt a játék, kapura ritkán voltak veszélyesek a csapatok – a vendégek szögletből növelték az előnyüket. A hazaiaknak ezen a napon gólra nem futotta.

Elektromol Spari–Gencsapáti 1-2 (0-1). Szombathely, v.: Sály K.

Spari: Kovács T. – Baranyai, Dienes, Jónás, Molnár D. (Pados), Németh V., Fritz, Nyári, Tóth A., Schmidt, Németh R.

Gencsapáti: Horváth Gy. – Petrőczi (Horváth Á.), Janzsó (Szigetvári), Fogl, Dancs, Molnár B., Bokor (Varga R.), Mester, Lőrincz, Kovács G., Tar (Egyed).

G.: Nyári, ill. Kovács G., Lőrincz.

Kiállítva: Nyári (71., Spari).

A hazaiakat betegségek, sérülések tizedelik, ennek ellenére nagy igyekezettel vetették bele magukat a mérkőzésbe. Mégis a Gencsapáti szerzett vezetést egy szemfüles góllal. A Sparinak sikerült az egyenlítés, de a nagy akarás az egyik játékosuk kiállításához vezetett – ami végzetesnek bizonyult. A hajrában egy szögletből elért fejes góllal a Gencs megnyerte a mérkőzést.

Gérce-Vásárosmiske–Uraiújfalu 4-1 (0-0). Gérce, v.: Szabó I. Z.

Gérce: Komáromi Z. – Komáromi A., Németh T., Máthé, Major, Pethő (Kovács T.), Mórocz, Hompok (Lerik), Nunkovics, Csonka, Kövesdi (Ódor).

Uraiújfalu: Horváth B. – Szabó M., Tóth D., Pungor, Gallen, Agg (Farkas A.), Németh D., Gáspár (Csete), Varga Zs., Németh I. (Kollárits), Simon.

G.: Mórocz (2), Máthé, Németh T., ill. Farkas A.

A küzdelmes, jó iramú mérkőzésen a 60. percig csak helyzetekig jutottak a csapatok. Ezt követően 11-esből vezetést szereztek a vendégek. A folytatásban a hazai csapat felpörgette az iramot, sorra dolgozta ki a helyzeteit, amelyeket maradéktalanul értékesített is. Megérdemelt a hazai győzelem.

Szeleste-Pósfa–Zanat-Haladás VSE 0-3 (0-1). Sze­leste, v.: Monostori I.

Szeleste: Nagy Cs. – Fülöp (Horváth E.), Nagy D. (Porpáczy), Riba, Kovács A., Horváth D. (Pomper, Vincze), Szabó B. (Tóth R.), Varga M., Kovács R., FöldiI, Trittremmel.

Zanat-HVSE: Kántor – Varga Cs., Ferencz, Maráczi (Machinek), Perger, Szenczi, Németh G. (Horváth M.), Nemes (Szabó B.), Németh E. (Neczpál), Janek, Bódi (Kiss Z.).

G.: Szenczi (2), Perger.

A vendég kezdett jobban, a vezetést is megszerezte. A meccs középső szakaszában magához tért a Szeleste, de a helyzeteit elpuskázta. A Zanat-HVSE a végén bebiztosította megérdemelt győzelmét.

Honvéd Sé–Bozsok 2-0 (1-0). Sé, v.: Ódor Á.

Sé: Földi – Szalay, Varga G. (Vándori), Séfer, Kovács K., Örkényi (Bogyai), Muzsai (Vámos), Farkas P. (Farkas K.), Fichtacher, Nemes

(Deutsch-Szalai), Kámán.

Bozsok: Miklós – Bigner, Kalmár, Nagy Zs., Dévényi (Pál), Hankó, Tompek, Könye, Kiss M., Marti (Kovács P.), Kaposi (Németh R.).

G.: Kovács K., Muzsai.

K.: Nagy Zs. (69., Bozsok).

Nyolc játékosát is nélkülözte a Sé. A kezdeti ismerkedés után enyhe vendégmezőnyfölény alakult ki, majd kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Helyzetekig elvétve jutottak a csapatok. A félidő utolsó percében egy szemfüles góllal megszerezte a vezetést a vendéglátó. A második félidőben folytatódott a nagy küzdelem, kemény belépőktől sem volt mentes a találkozó. Ahogy teltek a percek, a hazaiak egyre magabiztosabbá váltak, már helyzeteket is kialakítottak. A derbi az utolsó percben dőlt el: egy kontrát fejeztek be góllal a hazaiak. Jó játékvezetés mellett a séiek megérdemelten nyertek – csúsztak-másztak a sikerért és akaratban is felülmúlták jó erőt képviselő ellenfelüket.

A 20. forduló menetrendje, vasárnap 16.00: Uraiújfalu–Szeleste, Gencsapáti–Gérce, Söpte–Spari, Ikervár–Mersevát, Ölbő–Pecöl, Kemenesalja–Bozsok, Alsóújlak–Sitke.

Megyei II. – Dél

Gyöngyöshermán-Szentkirály–Csákánydoroszló 2-1 (0-1). Szombathely, vezette: Sebesi P.

Gyöngyöshermán: Geicsnek – Möslinger (Illés), Horváth Á., Bihun, Dalmi, Kis, Hegedűs (Németh R.), Szabó A. (Balázs), Németh Sz., Bazsó, Kopácsi.

Csákánydoroszló: Baba (Dévai) – Danyi, Kis-Nemes, Draskovics (Biczó), Dedics, Pesti, Makai, Horváth Á., Takács, Albert, Sárközi (Lónai).

Gólszerzők: Bazsó, Kopácsi, ill. Draskovics.

Kiállítva: Dalmi (68., Gyöngyöshermán).

Az első félidőben nem találta a formáját a hazai gárda, a vendég meggyőzően játszott. A második félidőben magára talált a házigazda és egy küzdős mérkőzésen otthon tartotta a három pontot – sportszerű ellenfél ellen, jó játékvezetés mellett.

Tanakajd–Bajánsenye 4-1 (1-1). Tanakajd, v.: Kondor T.

Tanakajd: Filakovszky – Svób, Könczöl Sz. (Kiricsi), Kovács G., Kölkedi, Marcz G., Mészáros (Tóth J.), Kalmár, Marcz M., Könczöl B. (Varga M.), Preiczer.

Bajánsenye: Kalamár – Bacsák, Koltai, Szabó Sz., Mihály, Kosár, Bakó, Fábián B., Kovács I. (Luter), Fábián K., Horváth B.

G.: Könczöl B., Kalmár, Marcz M., Svób, ill. Mihály.

Az első félidőben még szoros meccset vívtak a felek. Fordulás után viszont már a Tanakajd akarata érvényesült, végül biztosan nyert.

Tutitextil-Körmend VSE–Rábatótfalu 2-1 (0-1). Körmend-Horvátnádalja, v.: Kedves R.

Körmend: Sály – Sipos (Szatmáry), Velekei, Simon (Horváth Á.), Horváth D., Petrovics, Sákovits, Horváth A., Vilics, Szabó P., Szakasics.

Rábatótfalu: Szukics – Kovács G., Szakács, Domján Do. (Csákvári), Sütő, Laczó, Düh, Sipos (Kocsis), Papfalvi, Csenterics (Hegyi), Horváth M.

G.: Horváth D., Sipos, ill. Csenterics.

A hazai csapat megérdemelten nyert – de az időjárás megnehezítette a dolgát.

Viszák–Táplán SE 1-7 (0-3). Viszák, v.: Farkas G.

Viszák: Tarafás – Tóth P., Benkő, Novák, Horváth J., Agg A., Vass, Biczó, Németh A., Dezső, Agg R. (Németh I.).

Táplán: Molnár D. – Stieber, Karda, Vidák, Borbás (Jantos), Balázs (Káldi), Németh B., Polyák, Polgár, Horváth A., Versegi (Rajzinger).

G.: Horváth J., ill. Vidák (3), Polyák, Jantos, Horváth A., Rajzinger.

Őriszentpéter–Vasszécseny 0-5 (0-1). Őriszentpéter, v.: Marácz Z.

Őriszentpéter: Horváth K. – Gaál (Rozsnyai), Rados, Ozsváth, Horváth Cs., Horváth R., Sály, Kulcsár, Tóth Á., Szép, Horváth A.

Vasszécseny: Pungor – Joó, Szalai, Kiss K. (Kiss P.), Viszked, Kiss B., Sásdi, Gombkötő (Zsolnai), Varga M., Vadász, Németh B.

G.: Vadász (2), Sásdi, Viszked, Kiss K.

A hazai csapat jól kezdett, de kihagyta a helyzeteit. Sőt a vendég parádés góllal szerzett vezetést a szünet előtt. A második félidőben viszont már nem bírta el a nyomást a fiatal, létszámgondokkal küzdő házigazda. A Szécseny győzelme megérdemelt, de a különbség túlzott.

Szentpéterfa–Felsőcsatár 4-3 (1-2). Szentpéterfa, v.: Polgár T.

Szentpéterfa: Páll – Török, Wágner (Udvardi), Horváth V. (Keringer), Garger, Farkas H. (Jurasits Á.), Gaál R., Hoós B., Frányi, Hoós Á., Mersits (Skrapits D.).

Felsőcsatár: Tieber B. – Horváth L., Cobzaru, Pehr (Szakály), Krancz K., Krancz Gy., Schmalzl (Czlenner), Tieber J., Böhm, Cseri, Varga P.

G.: Farkas H. (2), Horváth V., Wágner, ill. Cobzaru (3).

A hazai csapat hozta a kötelezőt. A mérkőzés tanulsága: a pályán azért nehezebb begyűjteni a három pontot, mint a tárgyalóasztalnál!

A 17. forduló menetrendje, szombat, 16.00: Bajánsenye–Viszák, Gyöngyöshermán–Körmend. Vasárnap, 16.00: Rábatótfalu–Nádasd, Vasszécseny–Szentpéterfa, Táplán–Őriszentpéter, Csákánydoroszló–­Tanakajd.

Kiemelt képünkön: Varga Roland 88. percben szerzett gólja győzelmet ért az Alsóújlaknak

MEgyei II. o. – Észak

1.

Söpte

17

13

1

3

36

-

16

40

2.

Zanat-Haladás

17

12

4

1

64

-

16

40

3.

Pecöl

17

11

0

6

50

-

22

33

4.

Gérce-Vásárosm.

17

10

1

6

36

-

25

31

5.

Alsóújlak

17

9

4

4

40

-

28

31

6.

Bozsok

17

8

6

3

26

-

18

30

7.

Kemenesalja

17

8

5

4

33

-

26

29

8.

Mersevát

17

7

4

6

34

-

20

25

9.

17

7

4

6

38

-

34

25

10.

Szeleste-Pósfa

17

6

2

9

18

-

32

20

11.

Uraiújfalu

17

5

4

8

30

-

29

19

12.

Gencsapáti

17

5

2

10

33

-

44

17

13.

Sitke

17

4

3

10

32

-

48

15

14.

Spari

17

4

2

11

19

-

36

14

15.

Ikervár

17

3

3

11

31

-

59

12

16.

Ölbő

17

1

1

15

17

-

84

4

MEgyei II. o. – DÉL

1.

Táplán SE

15

12

0

3

58

-

36

36

2.

Körmend VSE

15

11

2

2

66

-

34

35

3.

Nádasd

14

11

1

2

49

-

16

34

4.

Tanakajd

15

11

0

4

47

-

20

33

5.

Gy.herm.-Szentk.

15

8

2

5

37

-

33

26

6.

Csákánydoroszló

15

7

2

6

56

-

38

23

7.

Szentpéterfa

14

7

0

7

34

-

31

21

8.

Vasszécseny

15

5

3

7

41

-

38

18

9.

Felsőcsatár

15

5

2

8

34

-

39

17

10.

Rábatótfalu

14

4

3

7

28

-

34

15

11.

Viszák

15

3

1

11

24

-

69

10

12.

Bajánsenye

15

3

0

12

33

-

63

9

13.

Őriszentpéter

15

1

0

14

16

-

72

3

A Ják visszalépett

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában