Szombaton Szombathelyen az elit

2021.03.05. 19:24

Téli dobó OB éremesélyekkel

A Dobó SE versenyzőinek több számban is komoly esélyük van az aranyéremre, a dobogós helyezésekre.

Pum András

Szombaton 11 órakor kezdődik a Sugár úti Atlétikai Centrumban a téli felnőtt és U16-os országos dobóbajnokság. Nagyon nagy az érdeklődés, mindhárom versenyszámban – diszkoszvetés, gerelyhajítás, kalapácsvetés – szépszámú nevezés érkezett. Ami a vasi esélyeket illeti, jó néhány számban komoly sanszuk van megyénk versenyzőinek az aranyéremre. A felnőtteknél kalapácsvetésben a Dobó SE sportolói közül minden bizonnyal Pars Krisztián, Rába Dániel mellett a VEDAC versenyzője, Pásztor Bence küzdhet majd az aranyéremért. A női kalapácsvetésben a Dobó SE négy sportolója – Gyurátz Réka, Németh Zsanett, Rajczi Bianka, Viszkeleti Villő – egyaránt esélyes a dobogóra. Az U16-osok mezőnyében a fiú kalapácsvetésben a Szombathelyi Sportiskola versenyzője, Szabados Ármin aranyesélyes. A lányoknál Bödei Enikő és Pilinszky Dóra (mindkettő SZoSI) szerezhet érmet megyénk dobóatlétái közül – legnagyobb riválisuk a veszprémi Fernig Fanni. A selejtezőkben minden versenyző hármat dob, majd a legjobb nyolc kerül a döntőbe, ahol ugyancsak hármat dobhat.

A szombathelyi nehézatléták közül Gyurátz Réka és a térdműtétje miatt a szombati bajnokságot kihagyó Halász Bence már megszerezte az olimpiai kvótát. Az országos bajnokságon természetesen az indulók olimpiai kvalifikációt jelentő pontokat gyűjthetnek. A viadal zárt kapus, a Magyar Atlétikai Szövetség YouTube-csatornáján azonban élőben követhető a 11 órakor kezdődő verseny.

A döntők programja. 13.30: női gerelyhajítás, női kalapácsvetés. 14.45: férfi gerelyhajítás, férfi kalapácsvetés, női diszkoszvetés. 16.00: férfi diszkoszvetés.PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában