futsal

2021.03.19. 07:00

Újabb komoly összecsapás előtt állnak a Haladás VSE futsalosai

Hosszabb szünet után folytatódik az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszása. Az éllovas Haladás VSE rögtön rangadót vív: pénteken 18.30-kor a harmadik Veszprémet fogadja.

Tóth Gábor

Haladás fc - Berettyóújfalu, futsal, 20210211, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Hajmsi

Fotó: Unger Tamás

A listavezető HVSE legutóbb szűk egy hónapja játszott bajnokit, február 25-én Debrecenben nyert simán 5-0-ra. Majd a válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt szünetelt az NB I-es pontvadászat – a nemzeti csapat keretében egyébként öt Haladás-játékos (Dróth Zoltán, Alasztics Marcell, Hajmási Milán, Vas Ádám, Dávid Richárd) kapott helyet. Az alapszakaszban a HVSE Szombathelyen magabiztosan győzte le a Veszprémet (4-1), idegenben viszont ikszelt (3-3) ellenfelével.

A Haladás mestere, Calvo Rodriguez Juan Ramon koronavírus-fertőzés miatt a legutóbbi két bajnokin nem ülhetett le a kispadra, de már meggyógyult, így a Veszprém ellen visszatérhet csapata élére. – Veszprémben jó csapatot raktak össze, nem véletlenül áll a tabella harmadik helyén, ellenfelünk egyértelműen dobogóesélyes – vélekedett a HVSE edzője, Calvo Rodriguez Juan Ramon.

– Harcos mérkőzésre számítok, mert a Veszprém agresszívan védekezik, remekül kontrázik – támadásban minőségi, válogatott szintű játékosai vannak, akiknek nem kell sok helyzet a gólhoz. Rutinos, taktikus, mindenkire veszélyes gárda a Veszprém. Fontos mérkőzés vár ránk, csakis a győzelem az elfogadható eredmény számunkra, ugyanis szeretnénk leszakítani egyik nagy riválisunkat. A válogatottjaink szombaton tértek vissza hozzánk – szerencsére jó állapotban –, volt időnk tehát felkészülni a Veszprémből – addig fiatalokkal kiegészülve dolgozott a keret. Jó hír, hogy brazil légiósunk, Diniz De Sousa Henrique papírjai rendben vannak, számíthatunk rá a bajnokság folytatásában. Az elmúlt hetekben igyekeztünk beépíteni őt a csapatunkba, a játékunkba – rutinos futsalos, gyorsan tanul. Két mérkőzést játszott az NB II-es együttesünkben, kifejezetten jól mozgott, két gólt is szerzett. Biztos vagyok benne, hogy a segítségünkre lesz. Szükség is lesz rá, ugyanis Horváth Péter és Soares De Melo Darrieer még nincs bevethető állapotban – már mindketten edzenek, de nem akarjuk elsietni a visszatérésüket. Fontos szakaszában jár a bajnokság, itt nincs lehetőség a hibázásra – ennek megfelelő hozzáállással várjuk a Veszprémet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában