Elismerés

2021.04.09. 11:30

Jelesre vizsgázott a Haladás Sportkomplexum, mint az U21-es Eb egyik helyszíne

Az UEFA illetékeseinek visszajelzései alapján remekül sikerült az U21-es labdarúgó-Európa-bajnokság szombathelyi mérkőzéseinek rendezése.

Pum András

A szombathelyi stadion sajtórésze is a kontinensviadal színeibe öltözött

Fotó: Unger Tamás

Három mérkőzésnek adott otthont a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó-Európa-bajnokságon a Haladás Sportkomplexum. A C csoportból a Franciaország–Dánia (0-1), az Oroszország–Franciaország (0-2) és a Dánia–Oroszország (3-0) mérkőzést rendezték a vasi megyeszékhelyen – a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött.

A Haladás Stadionban pályára lépett a komplett Európa-bajnoki mezőny legtöbbre, 60 millió euróra taksált futballistája, a Rennes 18 éves – már a francia felnőttválogatottban is bemutatkozott – középpályása, Eduardo Camavinga. A maguk területén a sztárokhoz felnőttek az MLSZ illetékesei és a Haladás Sportkomplexum vezetői, dolgozói – a visszajelzések szerint a nyolc Eb-helyszínen tapasztaltak alapján a legjobban szervezettek közé tartoztak a szombathelyi mérkőzések.

A szombathelyi stadion sajtórésze is a kontinensviadal színeibe öltözött
Fotó: Unger Tamás

– Még 2018 szeptemberében pályáztuk meg az Eb-rendezést – tudtuk meg Gál Sándortól, a Haladás Sportkomplexum ügyvezető igazgatójától. – Majd 2019 augusztusában egy 30 fős UEFA-delegáció érkezett Szombathelyre, hogy felmérje a körülményeket. Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő társaságában fogadtuk a küldöttséget. Végül nagy örömünkre az UEFA döntésének köszönhetően sikerült Szombathelyre hozni három csoportmeccset is.

Ezt követően többször is járt nálunk UEFA- és MLSZ-delegáció, az idő folyamán remek kapcsolatot sikerült kialakítani velük. Mivel ilyen volumenű eseményt korábban nem rendeztünk, ezért előtte több nemzetközi futballmeccset – női utánpótlás és felnőttválogatott találkozókat, fiú U19-es mérkőzést – is Szombathelyre hoztunk, hogy a tornára tökéletesen felkészültek legyünk. A kontinensviadallal kapcsolatban roppant komoly követelmények voltak: 13 oldalas anyagot kaptunk több száz kritériummal. Mivel a stadion UEFA IV-es besorolású, a legtöbb pontnak megfeleltünk. Két dolgot kellett még megoldanunk: a Rohonci úti lelátó felőli oldalra kameraállást és zászlótartót helyeztünk el. Amikor az UEFA francia delegáltja a stadion hivatalos átvételénél mindent átnézett, röpködtek a „fantasztikus” és „tökéletes” jelzők.

– Odafigyeltek a vírushelyzetre az illetékesek, a válogatottak csak az edzések és a meccsek idejére hagyták el a szálláshelyüket – folytatta Gál. – Nemcsak a játékosokat és a stábtagokat tesztelték rendszeresen, hanem mindenkit, aki az eseményen munkálkodott. A csapatoknak nem voltak különleges kívánságaik, egyedül az oroszok kértek az egyik meccs előtt hat szobakerékpárt az öltözőjükbe.

Ezúton is szeretném megköszönni kollégáim és az önkéntesek munkáját, igazi csapatmunka volt a sikeres rendezés. Mert sikeres volt, az utolsó meccs utáni összejövetelen az UEFA és az MLSZ delegáltjai sorban jöttek hozzám és köszönték meg a szervezést, a segítőkészségünket, a hote- lekben dolgozók hozzáállását és dicsérték a Haladás Sportkomplexumot.

Mint mondták: büszke lehet a város egy ilyen gyönyörű sportlétesítményre.Annyit kértem a nemzetközi szövetség embereitől, hogy vigyék jó hírünket a világban, és ha olyan rendezvény lesz, gondoljanak ránk is. Csupán azt sajnálom, hogy – mivel Szombathely sportszerető város – a pandémia miatt nézők nem lehettek a mérkőzéseken. De majd legközelebb!

– Csakúgy, mint a korábbi MLSZ szervezésű, a Haladás Stadionban rendezett mérkőzéseken, az Eb-n is jelesre vizsgáztak a szombathelyi szervezők – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvívője. – Az UEFA illetékesei és a csapatok is maximálisan elégedettek voltak a stadionnal, a körülményekkel, a szervezéssel – egyszóval mindennel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában