Frissen Vasból

2021.04.12. 10:14

Hihetetlen góllal egyenlített az utolsó pillanatokban a Haladás – videó, frissítve

A Haladás NB II.-es labdarúgócsapatának védője, Bosnjak Predrag be akarta adni a labdát, de lecsúszott a lábáról – bombagól lett a vége.

vaol.hu

Haladás-Kazincbarcika, nb2 bajnokimérkőzés, 20210411, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Ahogy arról részletes tudósításunkban beszámoltunk, a labdarúgó NB II. 32. fordulójában a Haladás változatos mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a Kazincbarcikával. A szombathelyi együttes Medgyes révén szerzett vezetést, ám a vendégek kiegyenlítettek, sőt a 90. percben meg is fordították a találkozót. Talán már mindenki elkönyvelte a Haladás vereségét, ám a 92. percben a szombathelyiek rutinos játékosa, Bosnjak egészen az oldalvonal mellől magasan ívelte a labdát a vendégek kapuja felé, ami végül be is hullott a hosszú felső sarokba. Ritkán látni ilyen találatot a világ bármely futballpályán, amiben azért vastagon benne volt a kazincbarcikaik kapusa is.

A Hungary Sport feltöltötte Youtube-csatornájára a mérkőzés összefoglalóját, érdemes megnézni Bosnjak találatát.

– Előtte volt már két bedobásom, amikor harmadszorra is a kapu elé hajítottam a labdát – mondta Bosnjak. – Egy védő kifejelte, Csilus Tomi pedig hozzám továbbított, utólag elmondta: laposan akart passzolni, de úgy sikerült, hogy pattogott a labda. Mivel edzéseken ezt a szituációt sokat gyakoroltuk, és láttam, hogy a kapus kicsit kint áll, így rálőttem. Jó, ez csak persze vicc… Mivel tudtam, hogy bármelyik pillanatban lefújhatja a bíró a meccset, és mert rajtam volt egy védő, nem cselezgettem, egyből a kapu elé emeltem. Mivel sokan voltak a tizenhatoson belül, abban bíztam, hogy valaki belefejel, vagy esetleg egy lepattanó labdát belőhetünk. Nem mondom, meglepődtem, amikor láttam, hogy a hálóban kötött ki a labda – de persze nagyon örültem, hogy legalább egy pontot megmentettünk. A lefújás után sokan gratuláltak, nem csak itthonról. Néhány barátom külföldön futballozik, így például a korábban az FTC-ben, jelenleg Svájcban szereplő Stjepan Kukurozovic vagy a Franciaországban játszó, szintén korábbi ferencvárosi Mateo Pavlovic küldött kissé élcelődő üzenetet.

 

– Ami magát a meccset illeti, szerintem végig mi domináltunk, de olykor az volt az érzésem: abban bíztunk, hogy a papíron gyengébb Kazincbarcikát így is, úgy is megverjük – folytatta a 35 éves védő. – Mivel minden fejben dől el, úgy vettem észre, hogy az utolsó passzoknál nem koncentráltunk eléggé. A második félidőben így is megszereztük a vezetést, de vezetésünktől még kényelmesebbé váltunk, így nem sikerült berúgnunk a második gólt. A vendégek ekkor már négy támadóval rohamoztak, nekünk nem sikerült megszereznünk a lepattanó labdákat – a barcikaiak vérszemet kaptak. Végül azonban egy pontot legalább sikerült itthon tartanunk. Olyan szempontból megérdemeltük, hogy rengeteget dolgozunk az edzéseken, és a meccsen akkor sem adtuk fel, amikor a 90. percben fordított ellenfelünk. A szerencse most a végén mellénk állt. De ahhoz, hogy szinten lépjünk, a vasárnapinál sokkal jobb játék kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában