Kosárlabda

2021.04.19. 22:06

Körmenden a Falco KC – A negyeddöntős párharc második mérkőzése következik

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének második mérkőzésén kedden 18 órakor az Egis Körmend látja vendégül a Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt.

Tóth Judit, Tóth Gábor

20210417 Falco KC- EGIS Körmend kosárlabda mérkőzés, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: © Szendi Péter

Az egyik fél három megnyert meccséig tartó vasi párharc első, szombati összecsapásán biztosan nyert 97-83-ra a Falco – így lépéselőnybe került riválisával szemben. A szombathelyiek végig kézben tartották a meccset, nem adtak esélyt ellenfelüknek. A Falco elbírt a teherrel, hiszen esélyesként, hazai pályán meccselt. Most viszont a Körmenden van a nyomás: ha kikap, közel kerül ahhoz, hogy igen korán véget érjen számára a 2020/2021-es szezon.

Az első mérkőzésen Keller Ákos kiemelkedett a mezőnyből. A Falco válogatott centere 29 pontig jutott (bedobott három triplát is!), leszedett hat lepattanót, kiharcolt öt faultot, és két blokkot is kiosztott 28 perc játékidő alatt.

– Számunkra és főleg számomra nagyon jól kezdődött a párharc első összecsapása – fogalmazott Keller Ákos. – Az első hat támadás végén rendre engem találtak meg a társak, nekem csak a ziccereket kellett értékesíteni. Aztán belelendültem és megszórtam magam. De természetesen nem az én jó egyéni teljesítményem a fontos, hanem az, hogy csapatként nyertünk, és tettünk egy lépést a továbbjutás felé – ám még nem jutottunk tovább! Az elmúlt napokban készültünk és regenerálódtunk. Körmenden biztosan nehezebb dolgunk lesz, mint hazai pályán volt. Abban biztos vagyok, hogy ellenfelünk jobban fog védekezni, és agresszívabban játszik. De nagy újítás ilyen rövid idő alatt egyik csapattól sem várható. Szeretnénk ismét győzni, de Körmenden mindig nehéz nyerni. Most is nagy csatára számítok. Vélhetően teljes kerettel lépünk pályára.

 

Szombathelyen is roppant hasznosan játszott, és minden bizonnyal ismét főszerepet kap a körmendi csapatban Mócsán Bálint.

– Nehéz helyzetben vagyunk, nagy rajtunk a győzelmi kényszer, hiszen nem mindegy, hogy 1-1-es állással vagy két vereséggel kell elutaznunk pénteken Szombathelyre – mondta Mócsán Bálint. – A negyeddöntős párharc első találkozóját kielemeztük. Egyértelműen láttuk, hogy nem voltunk kellően agresszívek. Több hibát vétettünk védekezésben, de a támadójátékunk is lehetett volna jobb. Rossz döntéseink miatt a Falco nem egyszer tudott könnyű kosarat szerezni. Ráadásul Keller Ákos extra teljesítményt nyújtott szombaton, kintről és bentről is betalált, amelyhez – főleg az első tíz percben – védekezési hibáinkkal mi is komolyan asszisztáltunk. A kedd esti meccs nagy terhet ró ránk, de nem először vagyunk ilyen helyzetben. Ilyen a sportolók élete. A lényeg az, hogy ez a súly ne nyomjon agyon bennünket, és ne legyen negatív hatással a teljesítményünkre. Becsülettel felkészültünk, megpróbálunk mindent, de esélyünk csak akkor lesz, ha százszázalékosan koncentrálunk.

Kiemelt képünkön: Keller Ákos (6) és Anthony Ireland (labdával) összecsapása még Szombathelyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában