amerikaifutball

2021.04.19. 22:19

Magabiztos diadalt aratott a Crushers

Második meccsén megszerezte első győzelmét az NBA Cru­shers divízió I-es amerikaifutball-csapata: a vendég Eger Heroes gárdáját verte magabiztosan 56-13-ra.

Tóth Gábor

Gálos Márk iramodik meg a labdával – remek napot fogott ki

Fotó: Cseh Gábor

A Crushers vereséggel kezdte a szezont – a Budapest Titans vendégeként kapott ki –, míg az Eger első bajnokiját játszotta Szombathelyen.

Magabiztos, lendületes játékkal nyitott a Crushers, többször is megállította az Eger támadósorát. De egyetlen hibát elkövetett, a megingást pedig büntette az Eger: futott egy touchdownt (TD), amihez hozzátette az extrapontot (0-7) –, a játék képe alapján némileg váratlanul került előnybe. A szombathelyi alakulat nem zökkent ki a ritmusából, csapatként, szervezetten tette tovább a dolgát, és még az első játékrészben fordított (8-7).

Gálos Márk iramodik meg a labdával – remek napot fogott ki
Fotó: Cseh Gábor

A második negyedben sem lassított a Crushers, teljesen átvette az irányítást, szép támadásokat vezetett, két TD-t is értékesített, mindkettőhöz sikerült begyűjteni az extrapontot. Így a félidőben már 22-7-re vezetett a vendéglátó. Fordulás után az Eger próbált újítani a játékán, de minden változtatásra jól reagált a Crushers – futott egy TD-t a Heroes, amire rögtön TD-vel és egy extraponttal válaszolt a Crushers. Az utolsó negyedre aztán elfáradtak a vendégek – vagy fejben feladták a meccset –, így a Crushers 27 pontot még hozzápakolt az előnyéhez. Végül 56-13-ra nyert.

Érdemes kiemelni a 18 éves irányító, Tóth Barnabás játékát, aki idén került be igazán a mély vízbe: három passzolt és egy futott TD-vel zárta a meccset. A bokasérüléssel bajlódó Baranyai Bence is jól irányított, kiosztott egy TD-t. De remek napot fogott ki Szűcs Fábián, Szabó Áron, Tóth Botond, Tatár István, Gálos Márk, Pantali Dániel és Kocsis Gergő is.

– Nehezebb mérkőzésre számítottam, de összeszedett volt a csapat, uraltuk a meccs nagy részét, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk – értékelt Májer László, az NBA Crushers divízió I-es amerikaifutball-csapat elnöke. – Szervezettek voltunk, jól reagáltunk a meccsszituációkra, kihasználtuk az Eger hibáit. De tegyük hozzá, mi is vétettünk azért hibákat, ezeket azonban az Eger nem büntette – jobb csapat ellen ezek a hibák már nem férnek bele. Alakul a csapatunk, hétről hétre, meccsről meccsre fejlődünk. Láttam a srácokon a lelkesedést, az elszántságot – ami nélkülözhetetlen egy sikeres szezonhoz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában